zamknij

Sznycel wiedeński

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia austriacka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Cielęcina w panierce
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Sznycel wiedeński
Autor: StockFood/AgencjaFree Sznycel wiedeński

Składniki

  • 2-3 łyżki mąki
  • 4  kotlety cielęce (około 160 g każdy)
  • 2 jajka
  • 125 g bułki tartej
  • szczypta soli
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu
  • 3-4 łyżki smalcu
0
3

Sposób przygotowania:

  • Umieść mąkę, jajka i bułkę tartą w trzech osobnych miskach lub talerzach. Rozbij jajka i ubij.
  • Rozbij kotlety tłuczkiem na grubość około 4mm i posyp z obu stron solą i pieprzem.
  • Mocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym smalcu 5 minut z każdej strony. Odsącz na papierowych ręcznikach i podawaj z ziemniakami.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix