zamknij

Sznycel wiedeński

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia austriacka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Cielęcina w panierce
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Sznycel wiedeński
Autor: StockFood/AgencjaFree Sznycel wiedeński

Składniki

  • 2-3 łyżki mąki
  • 4  kotlety cielęce (około 160 g każdy)
  • 2 jajka
  • 125 g bułki tartej
  • szczypta soli
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu
  • 3-4 łyżki smalcu
0
3

Sposób przygotowania:

  • Umieść mąkę, jajka i bułkę tartą w trzech osobnych miskach lub talerzach. Rozbij jajka i ubij.
  • Rozbij kotlety tłuczkiem na grubość około 4mm i posyp z obu stron solą i pieprzem.
  • Mocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym smalcu 5 minut z każdej strony. Odsącz na papierowych ręcznikach i podawaj z ziemniakami.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix