zamknij

Sznycle z kuminem w jogurcie i sałatka z kiełkami lucerny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Cielęce sznycle zatopione w gęstym jogurcie podane z sałatką z kiełkami.
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Sznycle z kuminem w jogurcie i sałatka z kiełkami lucerny
SZNYCLE W JOGURCIE Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 sznycle cielęce
  • 1,5 ząbka czosnku
  • 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1 szczypta chili
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 opakowanie mieszanki sałat
  • 1 garść kiełków słonecznika i lucerny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1 szczypta brązowego cukru
0
5

Sposób przygotowania :

Jogurt wymieszaj z wyciśniętym czosnkiem, chilli, kuminem, solą i pieprzem. Mięso delikatnie rozbij przez folię, pokrój w paski i zanurz w marynacie. Odstaw na minimum 2 godziny.

 

Do słoika wlej oliwę, sok z cytryny, musztardę, cukier, ząbek czosnku. Przypraw solą i pieprzem. Zakręć słoik i potrząsaj aż sos będzie jednolity. Mięso usmaż na patelni grillowej. Mix sałat wymieszaj z vinagretem, posyp kiełkami słonecznika i lucerny, a na wierzchu ułóż usmażone mięso.

Porcja tradycyjnego kotleta schabowego ma 920 kcal, a naszej wersji 380 kcal.


 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

tvnpix