zamknij

Szparagi na parze z sosem cytrynowym

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Jako dodatek lub przekąska
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBS Szparagi na parze z sosem cytrynowym

Składniki

  • pęczek  szparagów
  •  sok z 1 cytryny
  • kilka szczypiorków
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  •  sól
  •  pieprz
0
6

 

 

Sposób przygotowania:

  • Obierz szparagi z łykowatej skórki, odetnij końcówki, paruj w garnku do gotowania na parze
  • Wyjmij, obtocz szczypiorkiem tworząc pęczek
  • Zmieszaj oliwę, z sokiem z cytryny, dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól, pieprz
  • Spryskaj szparagi sosem, podawaj do duszonej lub pieczonej cielęciny
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Aby szczypiorek nie lamal sie podczas owijania szparagow warto wrzucic go na 15 sekund do wrzacej wody. Stanie sie wtedy miekki i mocny.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      tvnpix