zamknij

Szparagi z krewetkami

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Co za połączenie!
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: BBSSzparagi z krewetkami

Składniki

  • 1 pęczek  zielonych szparagów
  • 200 g krewetek
  • 100 g czarnej lub ciemnozielonej soczewicy
  • 4 łyżki jogurtu
  • 2 ząbki czosnku
  •  sok z 1/2 cytryny
  •  sól, pieprz
0
5

 

Sposób przygotowania:

 

  • Obierz szparagi z łykowatej skórki, odkrój końcówki
  • Szparagi oraz krewetki ugotuj na parze, soczewice ugotuj w niewielkiej ilości wody
  • Odsącz wszystkie składniki i wymieszaj w salaterce
  • Połącz jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem
  • Wymieszaj sałatkę z sosem




Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ale w jakim celu obierać szparagi ?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      ta skorka daje taki gorzki posmak chyba

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Zupa tajska Kasi Klich
          Przepis 14

          Zupa tajska Kasi Klich

          Ogień w gardle!

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

          Pizza godna królów

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          tvnpix