zamknij

Taco

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Meksyk na talerzu
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsTaco

Składniki

  • 3 placki kukurydziane miękkie
  • 200 g polędwicy wieprzowej lub pierś z kurczaka
  • garść sałaty lodowej
  • 2 cebule
  • odrobina kolendry
  • 3 pomidory
  • 2 papryczki chili
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 limonka
  • 2  dojrzałe awokado
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Przygotuj guacamole. Awokado utrzyj widelcem lub zmiksuj. Bardzo drobno siekaj papryczkę chili i czosnek. Skrop wyciśniętą limonką. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
  • Przygotuj salsę frescę. Pomidory pokrój w drobną kostkę lub zmiksuj grubo. Dodaj drobno posiekaną świeżą kolendrę, cebulkę i papryczkę chili. Dopraw do smaku.
  • Mięso pokrojone w kawałeczki i doprawione usmaż na patelni. Placki kukurydziane podgrzej krótko na suchej patelni lub w piekarniku, później ciepłe posmaruj guacamole. Nakładaj porcję mięsa na środek każdego placka. Składaj na pół i lekko podsmaż placki. Dodaj posiekaną sałatę i cebulkę. Polej salsą i posyp świeżą kolendrą. Przed jedzeniem skrop limonką.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix