zamknij

Taco

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Meksyk na talerzu
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsTaco

Składniki

  • 3 placki kukurydziane miękkie
  • 200 g polędwicy wieprzowej lub pierś z kurczaka
  • garść sałaty lodowej
  • 2 cebule
  • odrobina kolendry
  • 3 pomidory
  • 2 papryczki chili
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 limonka
  • 2  dojrzałe awokado
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Przygotuj guacamole. Awokado utrzyj widelcem lub zmiksuj. Bardzo drobno siekaj papryczkę chili i czosnek. Skrop wyciśniętą limonką. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
  • Przygotuj salsę frescę. Pomidory pokrój w drobną kostkę lub zmiksuj grubo. Dodaj drobno posiekaną świeżą kolendrę, cebulkę i papryczkę chili. Dopraw do smaku.
  • Mięso pokrojone w kawałeczki i doprawione usmaż na patelni. Placki kukurydziane podgrzej krótko na suchej patelni lub w piekarniku, później ciepłe posmaruj guacamole. Nakładaj porcję mięsa na środek każdego placka. Składaj na pół i lekko podsmaż placki. Dodaj posiekaną sałatę i cebulkę. Polej salsą i posyp świeżą kolendrą. Przed jedzeniem skrop limonką.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

tvnpix