zamknij

Taco

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Meksyk na talerzu
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: DDTVN/East NewsTaco

Składniki

  • 3 placki kukurydziane miękkie
  • 200 g polędwicy wieprzowej lub pierś z kurczaka
  • garść sałaty lodowej
  • 2 cebule
  • odrobina kolendry
  • 3 pomidory
  • 2 papryczki chili
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 limonka
  • 2  dojrzałe awokado
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Przygotuj guacamole. Awokado utrzyj widelcem lub zmiksuj. Bardzo drobno siekaj papryczkę chili i czosnek. Skrop wyciśniętą limonką. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
  • Przygotuj salsę frescę. Pomidory pokrój w drobną kostkę lub zmiksuj grubo. Dodaj drobno posiekaną świeżą kolendrę, cebulkę i papryczkę chili. Dopraw do smaku.
  • Mięso pokrojone w kawałeczki i doprawione usmaż na patelni. Placki kukurydziane podgrzej krótko na suchej patelni lub w piekarniku, później ciepłe posmaruj guacamole. Nakładaj porcję mięsa na środek każdego placka. Składaj na pół i lekko podsmaż placki. Dodaj posiekaną sałatę i cebulkę. Polej salsą i posyp świeżą kolendrą. Przed jedzeniem skrop limonką.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix