zamknij

Taco

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Meksyk na talerzu
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: DDTVN/East NewsTaco

Składniki

  • 3 placki kukurydziane miękkie
  • 200 g polędwicy wieprzowej lub pierś z kurczaka
  • garść sałaty lodowej
  • 2 cebule
  • odrobina kolendry
  • 3 pomidory
  • 2 papryczki chili
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 limonka
  • 2  dojrzałe awokado
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Przygotuj guacamole. Awokado utrzyj widelcem lub zmiksuj. Bardzo drobno siekaj papryczkę chili i czosnek. Skrop wyciśniętą limonką. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
  • Przygotuj salsę frescę. Pomidory pokrój w drobną kostkę lub zmiksuj grubo. Dodaj drobno posiekaną świeżą kolendrę, cebulkę i papryczkę chili. Dopraw do smaku.
  • Mięso pokrojone w kawałeczki i doprawione usmaż na patelni. Placki kukurydziane podgrzej krótko na suchej patelni lub w piekarniku, później ciepłe posmaruj guacamole. Nakładaj porcję mięsa na środek każdego placka. Składaj na pół i lekko podsmaż placki. Dodaj posiekaną sałatę i cebulkę. Polej salsą i posyp świeżą kolendrą. Przed jedzeniem skrop limonką.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix