zamknij

Tacos de pescado

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
z chrupiącą rybą w cieście
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Restauracja "El Popo" w WarszawieFlautas

Składniki

  • 4 tortille kukurydziane
  • 200 g białej ryby
  • 40 g białej kapusty
  • 40 g czerwonej kapusty
  • 100 g mąki ryżowej
  • 150 ml piwa
  • 1 jajko
  • 1/ 2 proszku do pieczenia
  • 40 ml majonezu
  • 40 ml śmietany 18%
  • 2 łyżeczki puree z chipotle
  • 1 limonka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej  do smażenia
0
4

Szef kuchni Angel Aceves Vivanco, Meksykanin z Guadalajary gorąco poleca:

Sposób przygotowania:

  • Pokrój rybę na paski 4-5 cm. Posyp solą i pieprzem. Wymieszaj mąkę z piwem, jajkiem i proszkiem do pieczenia. Obtocz kawałki ryby w mieszance z mąki i smaż na oleju.
  • Wymieszaja majonez ze śmietaną, chipotle. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  • Kapustę pokrój w paski. Zwilż tortille i je podgrzej.
  • Tortille smaruj sosem z chipotle. Posypuj kapustą i dodaj rybę. Serwuj z limonką.

***

Przepis przygotowała dla nas restauracja meksykańska El Popo (Warszawa, ul. Senatorska 27) należąca do rodzeństwa Kręglickich.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ten sos chipotle jest świetny do wszystkiego - pycha! dzięki :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      No i wreszcie coś na poziomie! Taki Meksyk to ja rozumiem, jak widać moje marudzenie na coś się zdało :D I chociaż sam przyrządzam to danie odrobinę inaczej (kwestia doprawienia ryby), to jednak chrupiąca ryba, sałatka i "chipotle mayo" stanowią super połączenie, oby tak dalej!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

          Krem z brokułów z łososiem

          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

          Kopytka Piotra Kucharskiego

          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          tvnpix