zamknij

Tacos de pescado

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
z chrupiącą rybą w cieście
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Restauracja "El Popo" w WarszawieFlautas

Składniki

  • 4 tortille kukurydziane
  • 200 g białej ryby
  • 40 g białej kapusty
  • 40 g czerwonej kapusty
  • 100 g mąki ryżowej
  • 150 ml piwa
  • 1 jajko
  • 1/ 2 proszku do pieczenia
  • 40 ml majonezu
  • 40 ml śmietany 18%
  • 2 łyżeczki puree z chipotle
  • 1 limonka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej  do smażenia
0
4

Szef kuchni Angel Aceves Vivanco, Meksykanin z Guadalajary gorąco poleca:

Sposób przygotowania:

  • Pokrój rybę na paski 4-5 cm. Posyp solą i pieprzem. Wymieszaj mąkę z piwem, jajkiem i proszkiem do pieczenia. Obtocz kawałki ryby w mieszance z mąki i smaż na oleju.
  • Wymieszaja majonez ze śmietaną, chipotle. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  • Kapustę pokrój w paski. Zwilż tortille i je podgrzej.
  • Tortille smaruj sosem z chipotle. Posypuj kapustą i dodaj rybę. Serwuj z limonką.

***

Przepis przygotowała dla nas restauracja meksykańska El Popo (Warszawa, ul. Senatorska 27) należąca do rodzeństwa Kręglickich.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ten sos chipotle jest świetny do wszystkiego - pycha! dzięki :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      No i wreszcie coś na poziomie! Taki Meksyk to ja rozumiem, jak widać moje marudzenie na coś się zdało :D I chociaż sam przyrządzam to danie odrobinę inaczej (kwestia doprawienia ryby), to jednak chrupiąca ryba, sałatka i "chipotle mayo" stanowią super połączenie, oby tak dalej!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
          Przepis 1017

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

          Najprostszy przepis na domową pizzę

          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

          Kopytka Piotra Kucharskiego

          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Wiśniowy drift Przepis 102

          Wiśniowy drift

          Sernik z sosem wiśniowym

          tvnpix