zamknij

Tacos de pescado

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
z chrupiącą rybą w cieście
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Restauracja "El Popo" w WarszawieFlautas

Składniki

  • 4 tortille kukurydziane
  • 200 g białej ryby
  • 40 g białej kapusty
  • 40 g czerwonej kapusty
  • 100 g mąki ryżowej
  • 150 ml piwa
  • 1 jajko
  • 1/ 2 proszku do pieczenia
  • 40 ml majonezu
  • 40 ml śmietany 18%
  • 2 łyżeczki puree z chipotle
  • 1 limonka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej  do smażenia
0
4

Szef kuchni Angel Aceves Vivanco, Meksykanin z Guadalajary gorąco poleca:

Sposób przygotowania:

  • Pokrój rybę na paski 4-5 cm. Posyp solą i pieprzem. Wymieszaj mąkę z piwem, jajkiem i proszkiem do pieczenia. Obtocz kawałki ryby w mieszance z mąki i smaż na oleju.
  • Wymieszaja majonez ze śmietaną, chipotle. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  • Kapustę pokrój w paski. Zwilż tortille i je podgrzej.
  • Tortille smaruj sosem z chipotle. Posypuj kapustą i dodaj rybę. Serwuj z limonką.

***

Przepis przygotowała dla nas restauracja meksykańska El Popo (Warszawa, ul. Senatorska 27) należąca do rodzeństwa Kręglickich.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ten sos chipotle jest świetny do wszystkiego - pycha! dzięki :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      No i wreszcie coś na poziomie! Taki Meksyk to ja rozumiem, jak widać moje marudzenie na coś się zdało :D I chociaż sam przyrządzam to danie odrobinę inaczej (kwestia doprawienia ryby), to jednak chrupiąca ryba, sałatka i "chipotle mayo" stanowią super połączenie, oby tak dalej!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

          Burgery z musztardą i boczkiem

          W klimacie amerykańskiego baru

          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

          Sałatka z marynowanymi grzybami

          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

          Kolorowa samba warzywna

          Zdrowe i pyszne danie

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          tvnpix