zamknij

Tacos de pescado

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
z chrupiącą rybą w cieście
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Restauracja "El Popo" w WarszawieFlautas

Składniki

  • 4 tortille kukurydziane
  • 200 g białej ryby
  • 40 g białej kapusty
  • 40 g czerwonej kapusty
  • 100 g mąki ryżowej
  • 150 ml piwa
  • 1 jajko
  • 1/ 2 proszku do pieczenia
  • 40 ml majonezu
  • 40 ml śmietany 18%
  • 2 łyżeczki puree z chipotle
  • 1 limonka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej  do smażenia
0
4

Szef kuchni Angel Aceves Vivanco, Meksykanin z Guadalajary gorąco poleca:

Sposób przygotowania:

  • Pokrój rybę na paski 4-5 cm. Posyp solą i pieprzem. Wymieszaj mąkę z piwem, jajkiem i proszkiem do pieczenia. Obtocz kawałki ryby w mieszance z mąki i smaż na oleju.
  • Wymieszaja majonez ze śmietaną, chipotle. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  • Kapustę pokrój w paski. Zwilż tortille i je podgrzej.
  • Tortille smaruj sosem z chipotle. Posypuj kapustą i dodaj rybę. Serwuj z limonką.

***

Przepis przygotowała dla nas restauracja meksykańska El Popo (Warszawa, ul. Senatorska 27) należąca do rodzeństwa Kręglickich.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ten sos chipotle jest świetny do wszystkiego - pycha! dzięki :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      No i wreszcie coś na poziomie! Taki Meksyk to ja rozumiem, jak widać moje marudzenie na coś się zdało :D I chociaż sam przyrządzam to danie odrobinę inaczej (kwestia doprawienia ryby), to jednak chrupiąca ryba, sałatka i "chipotle mayo" stanowią super połączenie, oby tak dalej!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

          Gulasz z fasolki z zielonym chili

          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

          Kotlety mielone na ostro

          Nowa wersja znanego dania

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          Szaszłyki wyborne Przepis 59

          Szaszłyki wyborne

          Nie tylko na sezon grillowy

          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

          Chrupiące płatki owsiane

          Pyszne i proste śniadanie

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          tvnpix