zamknij

Tacos z nadzieniem z awokado i krewetek

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska z kuchni meksykańskiej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Autor: StockFood/AgencjaFreeTacos z nadzieniem z awokado i krewetek

Składniki

  • 12 sztuk muszelek taco
  • 4 dojrzałe awokado
  •  sól
  • 3 limonki
  • 250 g krewetek gotowych do przyrządzenia
  • 2 łyżki masła
  • ok. 5 cm korzenia imbiru
  • 1 łodyga selera naciowego
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki cukru
  • 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1/4 pęczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • garść liści sałaty lodowej lub szpinaku
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Pokrój imbir w dość spore plastry.
  • Rozgrzej masło na patelni i wrzucić na nią plastry imbiru.
  • Smaż 2-3 minuty a następnie dodaj krewetki. Często mieszając smaż przez 2-3 minuty doprawiając odrobiną soli.
  • Zdejmij krewetki z ognia i odstaw do ostygnięcia.
  • Umyj awokado i osusz. Przekrój wzdłuż na pół, usuń pestki i delikatnie oddziel miąższ od skórek.. Pokrój miąższ w kostkę i skrop sokiem z jednej limonki.
  • Umieść w malakserze ¼ pokrojonego awokado, dodaj śmietanę, obrany czosnek, sok z pozostałych limonek, cukier, szczypiorek i paprykę.
  • Zmiksuj całość na gładki krem i dopraw odrobiną soli.
  • Pokrój seler naciowy w kawałki podobnej wielkości co awokado.
  • Pokrój pomidorki na pół. Wymieszaj w misce pozostałe awokado z krewetkami, selerem i pomidorkami.
  • Dodaj kremowy sos z awokado i raz jeszcze wszystko przemieszać.
  • Umieść liście sałaty w muszelkach taco i uzupełnij powstałym nadzieniem. Podawaj natychmiast.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

tvnpix