zamknij

Tajska zupa kokosowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z dzikim ryżem i krewetkami
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: materiały prasoweTajska zupa kokosowa z dzikim ryżem i krewetkami

Składniki

  • 100 g dzikiego ryżu, ugotowanego wg przepisu na opakowaniu
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • ząbek czosnku, starty
  •  • niewielki kawałek imbiru, starty
  • 2-3 łyżki oleju, np. kokosowego
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 200 g krewetek
  • 400 g fasolki szparagowej, żółtej i zielonej
  • 1,5 l bulionu
  • garść posiekanej świeżej kolendry
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • W garnku o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj pastę curry, czosnek i imbir, smaż chwilę, mieszając, aż poczujesz wyraźny aromat, wrzuć krewetki i fasolkę, wymieszaj i zalej mlekiem kokosowym i bulionem.
  • Gotuj 15 minut.
  • Zupę podawaj z dzikim ryżem i posypaną świeżą kolendrą.

 

Źródło:  materiały prasowe "Kupiec".


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix