zamknij

Tajska zupa kokosowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia tajska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z dzikim ryżem i krewetkami
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: materiały prasoweTajska zupa kokosowa z dzikim ryżem i krewetkami

Składniki

  • 100 g dzikiego ryżu, ugotowanego wg przepisu na opakowaniu
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • ząbek czosnku, starty
  •  • niewielki kawałek imbiru, starty
  • 2-3 łyżki oleju, np. kokosowego
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 200 g krewetek
  • 400 g fasolki szparagowej, żółtej i zielonej
  • 1,5 l bulionu
  • garść posiekanej świeżej kolendry
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • W garnku o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj pastę curry, czosnek i imbir, smaż chwilę, mieszając, aż poczujesz wyraźny aromat, wrzuć krewetki i fasolkę, wymieszaj i zalej mlekiem kokosowym i bulionem.
  • Gotuj 15 minut.
  • Zupę podawaj z dzikim ryżem i posypaną świeżą kolendrą.

 

Źródło:  materiały prasowe "Kupiec".


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix