Tarta kokosowa
Przepis
deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcjiTarta rozpłuwająca się w ustach
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 300 g mąki
- 150 g masła
- 100 g cukru pudru
- 4 żółtka
- krem kokosowy:
- 400 ml mleka kokosowego
- 3 żółtka
- 1/3 szklanki cukru
- 3 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
- 200 g masła
0
0
Sposób przygotowania:
- Przygotowuję jak budyń. Żółtka mieszam rózgą z cukrem, kilkoma łyżkami mleka kokosowego oraz skrobią.
- Resztę mleka gotuje.
- Do gotującego się mleka wlewam przygotowaną miksturę i mieszam aż zgęstnieje. Budyń studzę.
- Miksuję masło na puch i powoli, cały czas miksując, dodaję budyń.
- Krem wykładam na kruchy spód. Posypuję płatkami kokosowymi i schładzam w lodówce.
Przepis Kamila Mikołajczyka.
CoZaCiacho.blogspot.com

Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.