zamknij

Tarta limonkowa

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Idealne połączenie smaków
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: piankablog.plTarta limonkowa

Składniki

  • 1 opakowanie herbatników
  • 25 g roztopionego masła
  • 1 puszka słodzonego mleka skondesowanego
  • 4  żółtka
  • 110 ml kremówki
  • 110 ml soku z limonki
  • garść skórki z limonki
0
0

Sposób przygotowania:

  • Spód: rozgnieć herbatniki na drobne okruszki, połącz z roztopionym masłem i wysyp na foremkę do tarty. Ugnieć okruszki tak, aby powstał ścisły spód. Piecz 10 minut w piecu nagrzanym do 190 stopni.
  • Krem: wymieszaj wszystkie składniki na gładką masą. Wlej na upieczony i wystudzony spód, zapiecz w 160 stopniach przez ok. 25 minut.  Gotowe, przestudzone ciasto polecam dekorować bitą śmietaną i plasterkami limonki.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zdecydowanie jest błąd w przepisie. Chyba powinno być 250 g masła, a nie 25 g??? Przy proporcjach 25 g nie ma szans, żeby spód był zwarty! Sprawdziłam, niestety...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      tvnpix