zamknij

Tarta z kapustą i grzybami Ani Starmach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Tradycyjny farsz w mniej klasycznym wydaniu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East NewsAnia Starmach w kuchni DDTVN

Składniki

  • 200 g mąki
  • 70 g masła
  • 1 jajko
  • 600 g kiszonej kapusty
  • 60 g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 2  ziarna ziela angielskiego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
0
2

Sposób przygotowania:


Grzyby zalej odrobiną wody i odstaw na dwie godziny. Po tym czasie odcedź je i przełóż do małego garnka, zalej szklanką wody i gotuj około 30 minut aż będą miękkie. Wtedy ostudź je i cienko pokrój.


Kapustę wrzuć do garnka, dodaj ziele angielskie i liście laurowe oraz szklankę wody. Gotuj na małym ogniu około godziny. Po tym czasie odcedź, ostudź i drobno posiekaj. Cebulę drobno posiekaj i przysmaż na odrobinie masła. Wymieszaj w misce razem z grzybami i kapustą.


Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszaj. Zlep ciasto w kulkę i wstaw na min. 30 min do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkuj, przełóż do formy na tartę, podziuraw widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 15 minut. Po tym czasie ciasto wyciągnij, pokryj farszem i wstaw ponownie do piekarnika na około 20 minut.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

brakuje dokładniejszego opisu ciasta

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      tvnpix