zamknij

Tarta z kozim serem, ricottą i cukinią  

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Melania Kozyra
Autor przepisu:
Grzechu warta
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Arkadiusz ŚcichockiTarta z kozim serem, ricottą i cukinią

Składniki

  • 1 opakowanie sera ricotta
  • 1 opakowanie miękkiego serka koziego
  • 2 cukinie
  •  francuski spód do ciasta
  •  zioła prowansalskie
  • 1 ząbek czosnku
  •  sól, pieprz
  •  płatki chili
  •  świeży tymianek
  •  białko z 1 jajka
  •  masło
0
3

Sposób przygotowania:

  • Nagrzej piekarnik do 200C. Ciasto rozłoż na blaszcze (na papierze do pieczenia). Nakłuj w kilku miejscach widelcem. Posmaruj rozstrzepanym białkiem i podpiecz aż się zarumieni.
  • Cukinie pokrój w paski obieraczką do warzyw. Zeszklij na maśle z czosnkiem aż zmięknie.
  • Wymieszaj sery z ziołami i chili. Posól i popieprz.
  • Podpieczony spód wyjmij z piekarnika, wysmaruj masą serową, nałóż cukinie i znowu zapiecz aż ciasto zbrązowieje, a ser odrobninę sie rozpuści.

 

Inne przepisy Melanii Kozyry:

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

cos cudownego i banalnie prostego...polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      tvnpix