zamknij

Tarta z kozim serem, ricottą i cukinią  

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Melania Kozyra
Autor przepisu:
Grzechu warta
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Arkadiusz ŚcichockiTarta z kozim serem, ricottą i cukinią

Składniki

  • 1 opakowanie sera ricotta
  • 1 opakowanie miękkiego serka koziego
  • 2 cukinie
  •  francuski spód do ciasta
  •  zioła prowansalskie
  • 1 ząbek czosnku
  •  sól, pieprz
  •  płatki chili
  •  świeży tymianek
  •  białko z 1 jajka
  •  masło
0
3

Sposób przygotowania:

  • Nagrzej piekarnik do 200C. Ciasto rozłoż na blaszcze (na papierze do pieczenia). Nakłuj w kilku miejscach widelcem. Posmaruj rozstrzepanym białkiem i podpiecz aż się zarumieni.
  • Cukinie pokrój w paski obieraczką do warzyw. Zeszklij na maśle z czosnkiem aż zmięknie.
  • Wymieszaj sery z ziołami i chili. Posól i popieprz.
  • Podpieczony spód wyjmij z piekarnika, wysmaruj masą serową, nałóż cukinie i znowu zapiecz aż ciasto zbrązowieje, a ser odrobninę sie rozpuści.

 

Inne przepisy Melanii Kozyry:

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

cos cudownego i banalnie prostego...polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      tvnpix