zamknij

Tarta z kremem kokosowym i mango

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Owocowe szaleństwo
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Ciast.CoTarta z kremem kokosowym i mango

Składniki

  • 5 arkuszy ciasta filo
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego lub masła
  • 1 dojrzałe mango
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 50 ml śmietanki 30%
  • 2 duże jajka
  • pół szklanki cukru
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa
0
4

Sposób przygotowania:

  • Formę do tarty smaruj rozpuszczonym olejem kokosowym/masłem
  • Wyłóż pierwszy arkusz ciasta filo i smaruj go olejem/masłem. Następnie kolejny arkusz i znowu smaruj olejem/masłem - i tak do końca
  • Wstaw formę wyłożoną ciasto filo (bez obciążenia) do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut - tak aby płaty ciasta lekko zbrązowiały. Wyciągnij z piekarnika
  • Przygotuj krem kokosowy: połącz mleko kokosowe ze śmietanką i jajkami. Dodaj cukier i wiórki kokosowe. Na przygotowany, lekko podpieczony spód wylej masę kokosową i wstaw ponownie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut. Masa powinna się ściąć w tym czasie
  • Upieczoną tartę wyciągnij z piekarnika i ostudź
  • Owoc mango pokrój w paseczki i nałóż na wierzch tarty
  • Galaretkę rozpuść, ostudź i jeszcze płynną nałóż na owoce mango - dzięki temu pozostaną błyszczące

    Tarta z kremem kokosowym i mango
    Autor: Ciast.Co Tarta z kremem kokosowym i mango

     

     

     

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wlasnie zabieram sie za pieczenie tarty z masą z twojego przepisu :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      tvnpix