zamknij

Tarta z marchewką, pietruszką i kozim serem

Przepis

kolacja Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kolorowa i pyszna!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Tarta z marchewką, pietruszką i kozim serem
Autor: Dzień Dobry TVN "Dzień dobry TVN"/ Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.1)

Składniki

  •  Na ciasto:
  • 200 g mąki
  • 80 g masła
  • 1 żółtko
  •  pieprz i sól
  • 1 łyżka zimnej wody
  •  Farsz:
  • 3 jajka
  • 300 g śmietany
  • 100 g koziego sera
  •  sól, pieprz
  •  świeży tymianek
  • 2 marchewki
  • 1 cukinia
  • 2 łyżki pesto z pietruszki
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i włóż na pół godziny do lodówki.
  • Następnie cienko rozwałkuj przełóż do formy, ponakłuwaj widelcem i podpiecz w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
  • Jajka wymieszaj ze śmietaną, kozim serem i tymiankiem, marchewki i cukinię pokrój w bardzo cienkie podłużne plastry (możesz użyć obieraczki).
  • Na podpieczony spód wyłóż plasterki warzyw, zalej je masą jajeczną.
  • Piecz około 30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
  • Podawaj z pesto z pietruszki.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

Autor przepisu Anna Starmach

Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.3)
Autor: "Dzień dobry TVN"/ Warzywna kuchni Ani Starmach Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.3)


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix