zamknij

Tarta z marchewką, pietruszką i kozim serem

Przepis

kolacja Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kolorowa i pyszna!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tarta z marchewką, pietruszką i kozim serem
Autor: Dzień Dobry TVN "Dzień dobry TVN"/ Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.1)

Składniki

  •  Na ciasto:
  • 200 g mąki
  • 80 g masła
  • 1 żółtko
  •  pieprz i sól
  • 1 łyżka zimnej wody
  •  Farsz:
  • 3 jajka
  • 300 g śmietany
  • 100 g koziego sera
  •  sól, pieprz
  •  świeży tymianek
  • 2 marchewki
  • 1 cukinia
  • 2 łyżki pesto z pietruszki
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i włóż na pół godziny do lodówki.
  • Następnie cienko rozwałkuj przełóż do formy, ponakłuwaj widelcem i podpiecz w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
  • Jajka wymieszaj ze śmietaną, kozim serem i tymiankiem, marchewki i cukinię pokrój w bardzo cienkie podłużne plastry (możesz użyć obieraczki).
  • Na podpieczony spód wyłóż plasterki warzyw, zalej je masą jajeczną.
  • Piecz około 30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
  • Podawaj z pesto z pietruszki.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

Autor przepisu Anna Starmach

Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.3)
Autor: "Dzień dobry TVN"/ Warzywna kuchni Ani Starmach Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.3)


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

tvnpix