zamknij

Tarta z marchewką, pietruszką i kozim serem

Przepis

kolacja Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kolorowa i pyszna!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tarta z marchewką, pietruszką i kozim serem
Autor: Dzień Dobry TVN "Dzień dobry TVN"/ Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.1)

Składniki

  •  Na ciasto:
  • 200 g mąki
  • 80 g masła
  • 1 żółtko
  •  pieprz i sól
  • 1 łyżka zimnej wody
  •  Farsz:
  • 3 jajka
  • 300 g śmietany
  • 100 g koziego sera
  •  sól, pieprz
  •  świeży tymianek
  • 2 marchewki
  • 1 cukinia
  • 2 łyżki pesto z pietruszki
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i włóż na pół godziny do lodówki.
  • Następnie cienko rozwałkuj przełóż do formy, ponakłuwaj widelcem i podpiecz w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
  • Jajka wymieszaj ze śmietaną, kozim serem i tymiankiem, marchewki i cukinię pokrój w bardzo cienkie podłużne plastry (możesz użyć obieraczki).
  • Na podpieczony spód wyłóż plasterki warzyw, zalej je masą jajeczną.
  • Piecz około 30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
  • Podawaj z pesto z pietruszki.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

Autor przepisu Anna Starmach

Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.3)
Autor: "Dzień dobry TVN"/ Warzywna kuchni Ani Starmach Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.3)


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix