zamknij

Tatar z byka na żytnim chlebie

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Tatar z byka prosto z Le Targu!
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Płoński-KrólTatar z byka

Składniki

  • 400 g tatar z byka (Dobra Kiszka)
  • bochenek chleb żytni na zakwasie (Ziarnem Malowane)
  • dwie łyżki kaparów
  • pęczek natki pietruszki
  • 100 g marynowane rydze (z Wysowej)
  • łyżeczka  musztardy z chilli i imbirem (Towary Niezwykłe)
  •  pieprz młotkowany
  •  sól morska
0
3

Chlebpokrój w kromki. Natkę posiekaj, cebulę i rydze drobno pokrój, kapary odcedź. Połącz z mięsem, musztardą, przyprawami i ułóż na kromkach chleba.

_______________________________

Naturalna, tradycyjna żywność prosto od wytwórcy jest dostępna na miejskim targu - Le Targu! Wiejskie jaja, sery wytwarzane tradycyjnymi metodami, chleby na zakwasie, miody od pszczelarzy i kiełbasy od wędzarzy to oferta miejskiego bazaru na Saskiej Kępie. To jedno z miejsc, gdzie kupisz potrzebne do wykonania dania składniki.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix