zamknij

Tatar z łososia w ogórku

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zgrabna przekąska dla gości
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tatar z łososia w ogórku
Autor: 3 tv/kulinarni.pl Tatar z łososia i tatar ze śledzia

Składniki

  • 200 g fileta z łososia
  • 50 ml sosu sojowe
  • ok. 1 łyżeczka wasabi
  • 4 białe cebulki ze szczypiora (lub małe dymki)
  •  rzeżucha albo kiełki rzodkiewki do przybrania
  • 2  ogórki świeże (długie, ale niezbyt cienkie)
0
17

Sposób przygotowania:

Pamiętajcie, że ryba używana do przyrządzenia tatara musi być bardzo świeża.

 

  • Ogórki obierz, pokrój w poprzek na ok. 5cm. Środek wyżłób łyżeczką (nie do końca).
  • Z fileta z łososia obetnij skórę, posiekaj w drobną kostkę.
  • Cebulki posiekaj, wymieszaj z łososiem.
  • Sos sojowy wymieszaj z wasabi (do wasabi dodaj niewielką ilość sosu sojowego, wymieszaj. Dodawaj stopniowo resztę, ciągle mieszając. Unikniesz w ten sposób tworzenia się grudek z wasabi).
  • Sosem polej łososia, dobrze wymieszaj.
  • Umieść w ogórku, przybierz rzeżuchą lub kiełkami.

Zobacz przepis na tatar ze śledzia w ziemniaku >>>>

Tatar z łososia w ogórku
Autor: 3 tv/kulinarni.pl Tatar z łososia w ogórku

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mniam. Wygląda wszystko bardzo apetycznie! Uwielbiam ryby, a pomysł z tatarem w takich fajmych pojemniczkach po prostu przefajny... dziękuje na pewno skorzystam. A.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Basiu jak zwykle wspanialy pomysl , uwielbiam tatar z lososia, mam tylko nadzieje ze bedzie smakowal tak jak twoj

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Pycha!!!! Napewno zrobie na nastepna impreze :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Wygląda po prostu zabójczo!! A jaki super pomysł z łódeczkami i ogórkiem!! koniecznie muszę wypróbować, bo wygląda na łatwe przepisy.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                  Chrupiące płatki owsiane

                  Pyszne i proste śniadanie

                  Kaczka pływaczka Przepis 30

                  Kaczka pływaczka

                  Kaczka i ziemniaki na słodko

                  Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                  Deser z mrożonych truskawek

                  Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                  Zupa tajska Kasi Klich
                  Przepis 14

                  Zupa tajska Kasi Klich

                  Ogień w gardle!

                  Gulasz z kopytkami Przepis 197

                  Gulasz z kopytkami

                  Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                  Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                  Kopytka Piotra Kucharskiego

                  Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                  Przepis 66

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  tvnpix