zamknij

Tatar z tuńczyka

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zdrowa i efektowna przystawka na twoim stole!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Tatar z tuńczyka
Paweł Oszczyk przyrządza tuńczyka

Składniki

  • 280 g świeżego tuńczyka
  • 10 listków świeżej kolendry
  • kilka listków zielonej sałaty i ziół
  • 2 łyżeczki kawioru z troci
  • 1 szalotka
  • 2 grejpfruty
  • odrobina kiełków
  • 1/2 łyżeczki różowego, marynowanego imbiru
  • 2 marynowanye buraczki (całe)
  • 10 listków bazylia
  • 40 ml sosu sojowego
  • 40 ml oliwy z pestek awokado
  • 1 limonka
  • 1/2 cytryny
  • sól i pieprz do smaku
0
3

Sposób przygotowania:

  • Tuńczyka pokrój w paski 0,5 cm x 0,5 cm i długości 5-6 cm. Dodaj pozostałe składniki, dopraw do smaku i wymieszaj. Pozostaw na kilka minut w chłodnym miejscu.
  • Z grejpfruta wytnij segmenty. Marynowanego buraka pokrój w cienkie plastry. Połącz grejpfruta z burakiem, dodaj pokrojone w paski listki bazylii.
  • Sałatkę z buraków i grejpfrutów przełóż do głębokiego talerza wraz z niewielką ilością płynu.
  • Na tym ułóż zmacerowane z przyprawami listki sałat, a następnie wstążki z tuńczyka uformowane w okręgu. Udekoruj kawiorem i ziołami.

 


Za przepis dziękujemy Pawłowi Oszczykowi, szefowi kuchni restauracji La Rotisserie w Hotelu Mamaison Le Regina w Warszawie.

Zobacz, jak Paweł Oszczyk filetuje turbota >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ślina cieknie sama pozdrawiam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      tvnpix