zamknij

Tatar z tuńczyka

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Nowe oblicze tatara!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Tatar z tuńczyka
Tatar z tuńczyka

Składniki

  • 300 g świeżego tuńczyka
  • 1 pęd trawy cytrynowej
  • 1 łyżeczka pasty wasabi
  • 1 miękkie awokado
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 papryczki chili
  • garść świeżej kolendry
  • 1 limonka (sok)
  • 1 łyżka oliwy z oliwy
  • garść rukoli
  • 1 łyżka sosu sojowego
0
0

Sposób przygotowania:

  • W małej miseczce wymieszaj: sok z limonki, posiekaną papryczkę chili, pokrojoną trawę cytrynową, 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżkę oliwy, garść świeżej kolendry.
  • Majonez wymieszaj z wasabi. Tuńczyka drobno pokrój, wymieszaj z sosem, odstaw. Awokado obierz, pozbądź się pestki, pokrój w kostkę.
  • Na środku talerza rozsmaruj małą porcję majonezu,  ułóż na nim warstwę tuńczyka, połóż na nim warstwę awokado, przykryj warstwą tuńczyka, podawaj ze świeżą rukolą.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix