zamknij

Tatar z tuńczyka

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Nowe oblicze tatara!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tatar z tuńczyka
Tatar z tuńczyka

Składniki

  • 300 g świeżego tuńczyka
  • 1 pęd trawy cytrynowej
  • 1 łyżeczka pasty wasabi
  • 1 miękkie awokado
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 papryczki chili
  • garść świeżej kolendry
  • 1 limonka (sok)
  • 1 łyżka oliwy z oliwy
  • garść rukoli
  • 1 łyżka sosu sojowego
0
0

Sposób przygotowania:

  • W małej miseczce wymieszaj: sok z limonki, posiekaną papryczkę chili, pokrojoną trawę cytrynową, 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżkę oliwy, garść świeżej kolendry.
  • Majonez wymieszaj z wasabi. Tuńczyka drobno pokrój, wymieszaj z sosem, odstaw. Awokado obierz, pozbądź się pestki, pokrój w kostkę.
  • Na środku talerza rozsmaruj małą porcję majonezu,  ułóż na nim warstwę tuńczyka, połóż na nim warstwę awokado, przykryj warstwą tuńczyka, podawaj ze świeżą rukolą.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

tvnpix