zamknij

Tatar z tuńczyka

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Nowe oblicze tatara!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Tatar z tuńczyka
Tatar z tuńczyka

Składniki

  • 300 g świeżego tuńczyka
  • 1 pęd trawy cytrynowej
  • 1 łyżeczka pasty wasabi
  • 1 miękkie awokado
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 papryczki chili
  • garść świeżej kolendry
  • 1 limonka (sok)
  • 1 łyżka oliwy z oliwy
  • garść rukoli
  • 1 łyżka sosu sojowego
0
0

Sposób przygotowania:

  • W małej miseczce wymieszaj: sok z limonki, posiekaną papryczkę chili, pokrojoną trawę cytrynową, 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżkę oliwy, garść świeżej kolendry.
  • Majonez wymieszaj z wasabi. Tuńczyka drobno pokrój, wymieszaj z sosem, odstaw. Awokado obierz, pozbądź się pestki, pokrój w kostkę.
  • Na środku talerza rozsmaruj małą porcję majonezu,  ułóż na nim warstwę tuńczyka, połóż na nim warstwę awokado, przykryj warstwą tuńczyka, podawaj ze świeżą rukolą.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix