Tatar ze śledzia
Przepis
przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
Piotr Kucharski
Rybna poezja na kromce pumpernikla
Ugotowałem to!17
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Składniki
- 200 g śledzi w oleju
- 1 łyżka tartego chrzanu
- 1 jabłko, obrane, drobno pokrojone
- 1 opakowanie kwaśnej śmietany
- 6-8 kromek kromek pumpernikla
- 1 czerwona cebula
- 1 jabłko
- garść kiełków rzodkiewki
- szczypta pieprzu
0
15
Sposób przygotowania:
- Śledzie osusz na ręcznikach papierowych.
- Drobno posiekaj, połącz z chrzanem, jabłkiem i pieprzem. Kromki pumpernikla posmaruj łyżką kwaśnej śmietany, nałóż na nią tatar ze śledzia.
- Na wierzchu ułóż jabłko pokrojone w plasterki i/lub cebulę pokrojoną w piórka i/lub kiełki rzodkiewki.
Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN".
Komentarze (3)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
nowe oblicze śledzia...pyszne
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Pan Piotr Kucharski ma specyficzne poczucie smaku ;)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
dziś środa popielcowa? wtf?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.