zamknij

Tatar ze śledzia

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Rybna poezja na kromce pumpernikla
Ugotowałem to!17
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Tatar ze śledzia
Śledzie Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 200 g śledzi w oleju
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 1 jabłko, obrane, drobno pokrojone
  • 1 opakowanie kwaśnej śmietany
  • 6-8 kromek kromek pumpernikla
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • garść kiełków rzodkiewki
  • szczypta pieprzu
0
15

Sposób przygotowania:

 

  • Śledzie osusz na ręcznikach papierowych.
  • Drobno posiekaj, połącz z chrzanem, jabłkiem i pieprzem. Kromki pumpernikla posmaruj łyżką kwaśnej śmietany, nałóż na nią tatar ze śledzia.
  • Na wierzchu ułóż jabłko pokrojone w plasterki i/lub cebulę pokrojoną w piórka i/lub kiełki rzodkiewki.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN".

 


Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

nowe oblicze śledzia...pyszne

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pan Piotr Kucharski ma specyficzne poczucie smaku ;)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          dziś środa popielcowa? wtf?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Babka ziemniaczana Przepis 27117

              Babka ziemniaczana

              Podlaski specjał

              Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

              Burgery z musztardą i boczkiem

              W klimacie amerykańskiego baru

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

              Sałatka z marynowanymi grzybami

              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 312

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

              Efektowne i proste danie

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

              Kanapki ze smażoną makrelą

              Idealne na śniadanie lub kolację

              tvnpix