zamknij

Tatar ze śledzia

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Rybna poezja na kromce pumpernikla
Ugotowałem to!17
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Tatar ze śledzia
Śledzie Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 200 g śledzi w oleju
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 1 jabłko, obrane, drobno pokrojone
  • 1 opakowanie kwaśnej śmietany
  • 6-8 kromek kromek pumpernikla
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • garść kiełków rzodkiewki
  • szczypta pieprzu
0
15

Sposób przygotowania:

 

  • Śledzie osusz na ręcznikach papierowych.
  • Drobno posiekaj, połącz z chrzanem, jabłkiem i pieprzem. Kromki pumpernikla posmaruj łyżką kwaśnej śmietany, nałóż na nią tatar ze śledzia.
  • Na wierzchu ułóż jabłko pokrojone w plasterki i/lub cebulę pokrojoną w piórka i/lub kiełki rzodkiewki.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN".

 


Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

nowe oblicze śledzia...pyszne

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pan Piotr Kucharski ma specyficzne poczucie smaku ;)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          dziś środa popielcowa? wtf?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

              Kolorowa samba warzywna

              Zdrowe i pyszne danie

              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

              Gulasz z fasolki z zielonym chili

              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

              Orzechowy gangster z Bronxu

              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

              Bifeki faszerowane serem feta

              Kotlety po grecku

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

              Pizza godna królów

              tvnpix