zamknij

Tatar ze śledzia z jabłkami w ziemniaku

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Tatar inaczej
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tatar ze śledzia z jabłkami w ziemniaku
Autor: 3 tv/kulinarni.pl Tatar z łososia i tatar ze śledzia

Składniki

  • ok. 10 sztuk ziemniaków sałatkowych
  • 4 filety (pojedyńcze) z matjasa norweskiego lub holenderskiego
  • 1  jabłko czerwone o winnym smaku
  •  sok z ½ limonki
  • 1 cebula
  • 1 mały pęczek koperku
  • kilka gałązek natki pietruszki (gładkiej)
  • ok. 50 ml oliwy z oliwek ekstra vergine
  •  czarny, świeżo zmielony pieprz
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki ugotuj, ostudź i przekrój na pół.
  • Wydrąż przy pomocy łyżeczki francuskiej lub po prostu herbacianej.
  • Śledzie opłucz, dobrze osusz i pokrój w drobną kostkę.
  • Z jabłka usuń gniazdo nasienne i pokrój w bardzo drobną kostkę.
  • Jabłka zalej sokiem z limonki, aby nie zbrązowiały.
  • Cebulę, koperek i pietruszkę drobno posiekaj i dodaj do śledzi.
  • Dodaj jabłka i dolej sok z limonki.
  • Dopraw świeżo zmielonym pieprzem (śledź jest słony i sól jest już ci niepotrzebna)
  • Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Tatar ze śledzi umieść w wydrążonych połówkach ziemniaków.
  • Ewentualnie przybierz ziołami.

Przepis Basi Ritz na tatara z łososia w ogórku >>>

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

tvnpix