zamknij

Tatar ze śledzia z jabłkami w ziemniaku

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Tatar inaczej
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Tatar ze śledzia z jabłkami w ziemniaku
Autor: 3 tv/kulinarni.pl Tatar z łososia i tatar ze śledzia

Składniki

  • ok. 10 sztuk ziemniaków sałatkowych
  • 4 filety (pojedyńcze) z matjasa norweskiego lub holenderskiego
  • 1  jabłko czerwone o winnym smaku
  •  sok z ½ limonki
  • 1 cebula
  • 1 mały pęczek koperku
  • kilka gałązek natki pietruszki (gładkiej)
  • ok. 50 ml oliwy z oliwek ekstra vergine
  •  czarny, świeżo zmielony pieprz
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki ugotuj, ostudź i przekrój na pół.
  • Wydrąż przy pomocy łyżeczki francuskiej lub po prostu herbacianej.
  • Śledzie opłucz, dobrze osusz i pokrój w drobną kostkę.
  • Z jabłka usuń gniazdo nasienne i pokrój w bardzo drobną kostkę.
  • Jabłka zalej sokiem z limonki, aby nie zbrązowiały.
  • Cebulę, koperek i pietruszkę drobno posiekaj i dodaj do śledzi.
  • Dodaj jabłka i dolej sok z limonki.
  • Dopraw świeżo zmielonym pieprzem (śledź jest słony i sól jest już ci niepotrzebna)
  • Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Tatar ze śledzi umieść w wydrążonych połówkach ziemniaków.
  • Ewentualnie przybierz ziołami.

Przepis Basi Ritz na tatara z łososia w ogórku >>>

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix