Tatar ze śledzia z jabłkami w ziemniaku
Przepis
przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcjiTatar inaczej
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- ok. 10 sztuk ziemniaków sałatkowych
- 4 filety (pojedyńcze) z matjasa norweskiego lub holenderskiego
- 1 jabłko czerwone o winnym smaku
- sok z ½ limonki
- 1 cebula
- 1 mały pęczek koperku
- kilka gałązek natki pietruszki (gładkiej)
- ok. 50 ml oliwy z oliwek ekstra vergine
- czarny, świeżo zmielony pieprz
0
3
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki ugotuj, ostudź i przekrój na pół.
- Wydrąż przy pomocy łyżeczki francuskiej lub po prostu herbacianej.
- Śledzie opłucz, dobrze osusz i pokrój w drobną kostkę.
- Z jabłka usuń gniazdo nasienne i pokrój w bardzo drobną kostkę.
- Jabłka zalej sokiem z limonki, aby nie zbrązowiały.
- Cebulę, koperek i pietruszkę drobno posiekaj i dodaj do śledzi.
- Dodaj jabłka i dolej sok z limonki.
- Dopraw świeżo zmielonym pieprzem (śledź jest słony i sól jest już ci niepotrzebna)
- Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Tatar ze śledzi umieść w wydrążonych połówkach ziemniaków.
- Ewentualnie przybierz ziołami.
Przepis Basi Ritz na tatara z łososia w ogórku >>>
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.