zamknij

Tatar ze śledzia z jabłkami w ziemniaku

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Tatar inaczej
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tatar ze śledzia z jabłkami w ziemniaku
Autor: 3 tv/kulinarni.pl Tatar z łososia i tatar ze śledzia

Składniki

  • ok. 10 sztuk ziemniaków sałatkowych
  • 4 filety (pojedyńcze) z matjasa norweskiego lub holenderskiego
  • 1  jabłko czerwone o winnym smaku
  •  sok z ½ limonki
  • 1 cebula
  • 1 mały pęczek koperku
  • kilka gałązek natki pietruszki (gładkiej)
  • ok. 50 ml oliwy z oliwek ekstra vergine
  •  czarny, świeżo zmielony pieprz
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki ugotuj, ostudź i przekrój na pół.
  • Wydrąż przy pomocy łyżeczki francuskiej lub po prostu herbacianej.
  • Śledzie opłucz, dobrze osusz i pokrój w drobną kostkę.
  • Z jabłka usuń gniazdo nasienne i pokrój w bardzo drobną kostkę.
  • Jabłka zalej sokiem z limonki, aby nie zbrązowiały.
  • Cebulę, koperek i pietruszkę drobno posiekaj i dodaj do śledzi.
  • Dodaj jabłka i dolej sok z limonki.
  • Dopraw świeżo zmielonym pieprzem (śledź jest słony i sól jest już ci niepotrzebna)
  • Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Tatar ze śledzi umieść w wydrążonych połówkach ziemniaków.
  • Ewentualnie przybierz ziołami.

Przepis Basi Ritz na tatara z łososia w ogórku >>>

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix