zamknij

Tiramisu

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Nie tylko dla zakochanych
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotuje.blogspot.comTiramisu

Składniki

  • 250 g mascarpone
  • 3 żółtka
  • 2 białka
  • 1/3 szklanki cukier
  • szklanka zaparzonej kawy
  • do posypania kakao
  • około 5 kieliszków brandy
  • opakowanie biszkoptów podłużnych
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Zaparz kawę - szklankę ( u mnie 3 łyżeczki ). I ostudź.
  • Żółtka z cukrem miksuj na puszystą masę.
  • Dodaj serek mascarpone i ponownie miksuj.
  • Ubij pianę z dwóch białek i dodaj do masy, delikatnie dokładanie mieszaj.
  • Do wystudzonej kawy dolej brandy (nie wiem ile bo nalałam z butelki, ale na tyle sporo by po spróbowaniu kawy brandy było mocno wyczuwalne.)
  • Biszkopty zanurz w kawie i ułóż w naczynku  (u mnie pucharki, na biszkopty masę i ponownie biszkopty i masa).
  • Posyp kakao i  wstaw do lodówki na min. 5 godzin. 8.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix