zamknij

Tiramisu z karmelizowanymi gruszkami

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Jesienna wersja włoskiego deseru
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Piotr Bławicki/East News/Dzień Dobry TVNTiramisu z gruszkami

Składniki

  • 4 żółtka
  • 4 białka
  • 500 g mascarpone
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 200 g herbatników
  • filiżanka mocnej kawy
  • 1 kieliszek alkoholu gruszkowego
  • 3 gruszki
  • 4 łyżki miodu
0
0
  • Miód podgrzej na patelni, dodaj cienko pokrojone kruszki i masło, karmelizuj kilka minut, ściągnij z patelni.
  • Żółtka utrzyj  z cukrem, dodaj mascarpone, białka ubij wymieszaj z kremem.
  • Biszkopty maczaj w kawie wymieszanej z alkoholem.
  • Układaj w miseczkach naprzemiennie: herbatniki, krem, gruszki, kakao.
  • Podawaj mocno schłodzone.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

tvnpix