zamknij

Tiramisu z karmelizowanymi gruszkami

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Jesienna wersja włoskiego deseru
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Piotr Bławicki/East News/Dzień Dobry TVNTiramisu z gruszkami

Składniki

  • 4 żółtka
  • 4 białka
  • 500 g mascarpone
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 200 g herbatników
  • filiżanka mocnej kawy
  • 1 kieliszek alkoholu gruszkowego
  • 3 gruszki
  • 4 łyżki miodu
0
0
  • Miód podgrzej na patelni, dodaj cienko pokrojone kruszki i masło, karmelizuj kilka minut, ściągnij z patelni.
  • Żółtka utrzyj  z cukrem, dodaj mascarpone, białka ubij wymieszaj z kremem.
  • Biszkopty maczaj w kawie wymieszanej z alkoholem.
  • Układaj w miseczkach naprzemiennie: herbatniki, krem, gruszki, kakao.
  • Podawaj mocno schłodzone.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix