zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Torcikowe kanapki

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ser biały Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Goszka Gosia
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.tocokocham.com/przepisyTorcikowe kanapki Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 8 kromek chleba tostowego pszennego
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 6 plastrów szynki konserwowej
  • 3 łyżki masła Lurpak
  • 1 łyżeczka keczupu
  • 2  rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • po 1 gałązce koperku, natki pietruszki
  • do smaku sól
0
1

Sposób przygotowania:

  • Serek śmietankowy biały doprawić solą, wymieszać
  • Odłożyć 2 łyżeczki serka i wymieszać z keczupem
  • Kromki chleba tostowego posmarować z jednej strony białym serkiem, położyć szynkę i przykryć drugą kromką posmarowaną masłem
  • Na jedną kanapkę użyć 4 kromki chleba, przekładać do wyczerpania składników
  • Docisnąć i wyciąć metalową foremką lub ostrym nożem okrągłe torciki - walce
  • Boki każdego torcika posmarować również serkiem i obtoczyć w posiekanym szczypiorku. - Wierzch każdej kanapki posmarować w połowie serkiem z keczupem a z białego wycisnąć szprycą ozdobne fale
  • Każdą kanapkę udekorować rzodkiewką, czubkami szczypiorku, koperkiem i natką

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix