zamknij

Tort chlebowy

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska dla całej rodziny
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Tort chlebowy
Autor: 3 tv/kulinarni.pl Tort chlebowy

Składniki

  •  okrągły chleb
  •  twarożek (najlepiej wiejski)
  •  szczypiorek
  •  rokpol
  •  prażone orzechy włoskie
  • kilka plasterków szynki
  •  pistacje
  •  majonez własnej roboty
  • plastry łososia wędzonego na zimno
  •  papryka
0
4

 

Sposób przygotowania:

Ilości składników zależą od twoich preferencji lub wielkości chleba, z którego robisz tort chlebowy.

  • Twarożek wiejski wymieszaj ze szczypiorkiem.
  • Pokrój paprykę i połóż na twarożek.
  • Rokpol pokrusz na mniejsze kawałki i wymieszaj z prażonymi orzechami włoskimi.
  • Posiekaj pistacje.
  • Wymieszaj pistacje z majonezem (najlepiej własnoręcznie robionym) >>> przepis na majonez
  • Pokrój chleb na kromki (tyle ile warstw przygotowujesz).
  • Pierwsza kromka i pierwsza warstwa - nałóż twarożek ze szczypiorkiem (zostaw go do ostatniej warstwy).
  • Kolejna warstwa - dołóż rokpol z orzechami. Do tej warstwy dołóż kilka plastrów szynki.
  • Kolejna warstwa majonez z pistacjami.
  • Kolejna warstwa - dokładamy jeszcze twarożek i kroimy do niego kilka plasterków łososia.
  • I ostatnia warstwa - majonez domowy.
Tort chlebowy
Autor: 3 tv/kulinarni.pl Tort chlebowy

Inne przepisy Kingi Paruzel:

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

tvnpix