zamknij

Tort jajeczny na kruchym spodzie

Przepis

przekąska Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Wytrawny i wykwintny
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBStort jajeczny na kruchym ciescie

Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta mrożonego
  • 6 ugotowanych kurzych jaj pokrojonych w plastry
  • 12 jaj przepiórczych
  • 12  plastrów szynki
  • 6  szparagów
  • 1/4 pęczka  koperku
  • 1 l  bulionu
  • 4 łyżki  żelatyny
0
1

Sposób przygotowania:

  • Rozmróź ciasto, ułóż w tortownicy. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni C około 15-20 minut.
  • Ciasto zostaw w tortownicy, lekko schłodź, a następnie włóż do zamrażarki by się szybko schłodziło.
  • Po wystygnięciu układaj warstwami kolejno: koperek grubo pokrojony, lub podzielony na małe gałązki, szynkę zwiniętą w rulony lub pół rulony.
  • Na nich układaj szparagi, znów koperek. Następnie plastry jajek, jajka przepiórcze w całości.
  • Każdą warstwę z osobna stopniowo zalewaj bulionem zmieszanym z żelatyną, za każdym razem wkładając całość do zamrażarki.
  • Gdy całość dobrze się zetnie, można zdjąć ścianki tortownicy i kroić tort w kawałki.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Kapi1974

Bardzo ciekawy przepis, ale długo się go przygotowuje.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      tvnpix