zamknij

Tort jajeczny na kruchym spodzie

Przepis

przekąska Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Wytrawny i wykwintny
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: BBStort jajeczny na kruchym ciescie

Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta mrożonego
  • 6 ugotowanych kurzych jaj pokrojonych w plastry
  • 12 jaj przepiórczych
  • 12  plastrów szynki
  • 6  szparagów
  • 1/4 pęczka  koperku
  • 1 l  bulionu
  • 4 łyżki  żelatyny
0
1

Sposób przygotowania:

  • Rozmróź ciasto, ułóż w tortownicy. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni C około 15-20 minut.
  • Ciasto zostaw w tortownicy, lekko schłodź, a następnie włóż do zamrażarki by się szybko schłodziło.
  • Po wystygnięciu układaj warstwami kolejno: koperek grubo pokrojony, lub podzielony na małe gałązki, szynkę zwiniętą w rulony lub pół rulony.
  • Na nich układaj szparagi, znów koperek. Następnie plastry jajek, jajka przepiórcze w całości.
  • Każdą warstwę z osobna stopniowo zalewaj bulionem zmieszanym z żelatyną, za każdym razem wkładając całość do zamrażarki.
  • Gdy całość dobrze się zetnie, można zdjąć ścianki tortownicy i kroić tort w kawałki.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Kapi1974

Bardzo ciekawy przepis, ale długo się go przygotowuje.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      tvnpix