zamknij

Tortellini bolognese

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszny dodatek do obiadu
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tortellini bolognese
Autor: StockFood/AgencjaFree. Tortellini bolognese

Składniki

  •  Na ciasto:
  • ok. 200 g mąki
  • 100 g semoliny
  • 3 jajka
  • 2-3 łyżki oliwy
  •  sól
  •  Nadzienie:
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 jajko
  • 350 g mięsa mielonego
  •  sól i świeżo mielony pieprz
0
5

 

Sposób przygotowania:

  • Wymieszaj mąkę z semoliną i solą.
  • Zrób wgłębienie i wbij do środka jajka oraz wlać oliwę.
  • Zagnieć ciasto mieszając wszystkie składniki na gładką masę.
  • Gdy ciasto nabierze elastycznej konsystencji uformuj kulę, zawiń w folię i odstaw na 30 minut do lodówki.
  • W międzyczasie przygotuj nadzienie. Obierz cebulę, czosnek i posiekaj drobno.
  • Rozgrzej oliwę na patelni i zeszklij cebulę z czosnkiem a następnie zdejmij z ognia.
  • Wymieszaj z mięsem i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  • Odwiń ciasto z folii, podziel na mniejsze części i rozwałkuj na grubość ok.0,5cm.
  • Pokrój ciasto na kwadraty ok. 5x5 cm.
  • Na każdy ułóż po łyżce farszu. Zawijaj tortellini składając ukośnie na pół i delikatnie podwijając rogi powstałych po złożeniu trójkątów.
  • Wrzuć do osolonego wrzątku na ok. 10 minut i podawaj.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

tvnpix