zamknij

Tortellini bolognese

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszny dodatek do obiadu
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tortellini bolognese
Autor: StockFood/AgencjaFree. Tortellini bolognese

Składniki

  •  Na ciasto:
  • ok. 200 g mąki
  • 100 g semoliny
  • 3 jajka
  • 2-3 łyżki oliwy
  •  sól
  •  Nadzienie:
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 jajko
  • 350 g mięsa mielonego
  •  sól i świeżo mielony pieprz
0
5

 

Sposób przygotowania:

  • Wymieszaj mąkę z semoliną i solą.
  • Zrób wgłębienie i wbij do środka jajka oraz wlać oliwę.
  • Zagnieć ciasto mieszając wszystkie składniki na gładką masę.
  • Gdy ciasto nabierze elastycznej konsystencji uformuj kulę, zawiń w folię i odstaw na 30 minut do lodówki.
  • W międzyczasie przygotuj nadzienie. Obierz cebulę, czosnek i posiekaj drobno.
  • Rozgrzej oliwę na patelni i zeszklij cebulę z czosnkiem a następnie zdejmij z ognia.
  • Wymieszaj z mięsem i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  • Odwiń ciasto z folii, podziel na mniejsze części i rozwałkuj na grubość ok.0,5cm.
  • Pokrój ciasto na kwadraty ok. 5x5 cm.
  • Na każdy ułóż po łyżce farszu. Zawijaj tortellini składając ukośnie na pół i delikatnie podwijając rogi powstałych po złożeniu trójkątów.
  • Wrzuć do osolonego wrzątku na ok. 10 minut i podawaj.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

tvnpix