zamknij

Tortilla z mięsem po hiszpańsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
czyli ropa vieja (z hiszp. "stare ciuchy") - siekane mięso z pomidorami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: DDTVN/East NewsTortilla z mięsem po hiszpańsku

Składniki

  • 1,5 kg mięsa wołowego na gulasz
  • 2 szklanki bulionu
  • 6 tortilli
  • 1 marchew
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • 8 rzodkiewek
  • 4 cebule dymki
  • 1 limonka
  • 4 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 zielone chili
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Marchew pokrój w plasterki, 5 ząbków czosnku posiekaj.
  • Dodaj do mięsa, zalej wywarem i wodą, dopraw solą i pieprzem. Zagotuj. Zmniejsz ogień, zbierz szumowiny, przykryj i gotuj około 120 minut.
  • Zdejmij z ognia, ostudź. Wyjmij mięso i podrób widelcem. Cebulę pokrój w plastry, pozostały czosnek oraz chili posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę, a rzodkiewkę w plastry.
  • Dymkę posiekaj, limonkę przekrój na cząstki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć czosnek, cebulę i chili. Gdy się zarumienią zdejmij z patelni.
  • Na patelnię włóż mięso i smaż do czasu, gdy stanie się brązowe, przełóż na półmisek.
  • Na wierzchu ułóż podsmażoną cebulę z czosnkiem i chili, otocz pomidorami i rzodkiewkami, kolendrą, posiekaną dymką i kawałkami limonki. Podawaj z podgrzanymi tortillami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".


Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

TO DANIE NIE JEST HISZPNSKIE TYLKO CUBANSKIE. TORTILLA JEST HISZPANSKIE I ZAWSZE SIE SKLADA Z JAJEK I ZIEMNIAKI Z LUB BEZ CEBULI. NIGDY NIEMA MIENSA. CESAR

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      tvnpix