zamknij

Tortilla z mięsem po hiszpańsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
czyli ropa vieja (z hiszp. "stare ciuchy") - siekane mięso z pomidorami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsTortilla z mięsem po hiszpańsku

Składniki

  • 1,5 kg mięsa wołowego na gulasz
  • 2 szklanki bulionu
  • 6 tortilli
  • 1 marchew
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • 8 rzodkiewek
  • 4 cebule dymki
  • 1 limonka
  • 4 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 zielone chili
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Marchew pokrój w plasterki, 5 ząbków czosnku posiekaj.
  • Dodaj do mięsa, zalej wywarem i wodą, dopraw solą i pieprzem. Zagotuj. Zmniejsz ogień, zbierz szumowiny, przykryj i gotuj około 120 minut.
  • Zdejmij z ognia, ostudź. Wyjmij mięso i podrób widelcem. Cebulę pokrój w plastry, pozostały czosnek oraz chili posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę, a rzodkiewkę w plastry.
  • Dymkę posiekaj, limonkę przekrój na cząstki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć czosnek, cebulę i chili. Gdy się zarumienią zdejmij z patelni.
  • Na patelnię włóż mięso i smaż do czasu, gdy stanie się brązowe, przełóż na półmisek.
  • Na wierzchu ułóż podsmażoną cebulę z czosnkiem i chili, otocz pomidorami i rzodkiewkami, kolendrą, posiekaną dymką i kawałkami limonki. Podawaj z podgrzanymi tortillami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".


Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

TO DANIE NIE JEST HISZPNSKIE TYLKO CUBANSKIE. TORTILLA JEST HISZPANSKIE I ZAWSZE SIE SKLADA Z JAJEK I ZIEMNIAKI Z LUB BEZ CEBULI. NIGDY NIEMA MIENSA. CESAR

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      tvnpix