zamknij

Tortilla z mięsem po hiszpańsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
czyli ropa vieja (z hiszp. "stare ciuchy") - siekane mięso z pomidorami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsTortilla z mięsem po hiszpańsku

Składniki

  • 1,5 kg mięsa wołowego na gulasz
  • 2 szklanki bulionu
  • 6 tortilli
  • 1 marchew
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • 8 rzodkiewek
  • 4 cebule dymki
  • 1 limonka
  • 4 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 zielone chili
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Marchew pokrój w plasterki, 5 ząbków czosnku posiekaj.
  • Dodaj do mięsa, zalej wywarem i wodą, dopraw solą i pieprzem. Zagotuj. Zmniejsz ogień, zbierz szumowiny, przykryj i gotuj około 120 minut.
  • Zdejmij z ognia, ostudź. Wyjmij mięso i podrób widelcem. Cebulę pokrój w plastry, pozostały czosnek oraz chili posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę, a rzodkiewkę w plastry.
  • Dymkę posiekaj, limonkę przekrój na cząstki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć czosnek, cebulę i chili. Gdy się zarumienią zdejmij z patelni.
  • Na patelnię włóż mięso i smaż do czasu, gdy stanie się brązowe, przełóż na półmisek.
  • Na wierzchu ułóż podsmażoną cebulę z czosnkiem i chili, otocz pomidorami i rzodkiewkami, kolendrą, posiekaną dymką i kawałkami limonki. Podawaj z podgrzanymi tortillami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".


Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

TO DANIE NIE JEST HISZPNSKIE TYLKO CUBANSKIE. TORTILLA JEST HISZPANSKIE I ZAWSZE SIE SKLADA Z JAJEK I ZIEMNIAKI Z LUB BEZ CEBULI. NIGDY NIEMA MIENSA. CESAR

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      tvnpix