Tortilla ze szpinakiem i mozzarellą
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szpinak Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
ptkacz
Przepis od "smakufabryka"
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 2 placki tortilli
- duża garść świeżego szpinaku
- kilka plasterków świeżego pomidora
- kilka plasterków świeżego ogórka
- 1/4 cebuli
- łyżeczka masła
- odrobinę octu balsamicznego
- szczyptę soli i pieprzu
0
3
Sposób przygotowania:
- Szpinak umyj, osusz, odetnij łodyżki
- Liście pokrój na mniejsze kawałki, nie muszą być super małe
- Na rozgrzaną patelnię wrzuć łyżeczkę masła, gdy się rozpuści dodaj liście szpinaku, przypraw
- Gdy zaczną ‘więdnąć’ placek tortilli połóż na szpinaku- nie chcemy, żeby się przypiekł, powinien się tylko zagrzać
- Gdy placek będzie ciepły, a szpinak miękki zdejmij całość z ognia
- Na placek połóż szpinak, mozzarelle pokrojoną na mniejsze kawałki, plastry pomidora, ogórka i cebuli, całość skrop octem balsamicznym – nadaje całości wyjątkowego smaku
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Pysznie nadziana tortilla, zamiast mozzarelli można dodać fetę lub ser bałkański(np. z lidla), jest mniej słony.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.