Tosty francuskie z masłem orzechowym i musem z rabarbaru
Przepis konkursowy
śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
Lucy Cruelzobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 4 kromki chleba tostowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- 1 łodyga rabarbaru
- 1 jajko
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 2 łyżki masła klasycznego Lurpak
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 łyżki wody
0
3
Sposób przygotowania:
- Rabarbar myjemy i kroimy w drobną kostkę. Do małego rondelka wrzucamy pokrojony rabarbar, dodajemy cukier puder i wodę.
- Gotujemy od czasu do czasu mieszając. Kromki chleba tostowego posmaruj od wewnątrz masłem orzechowym i połącz ze sobą 2 kromki.
- Na talerz rozbij jajko, rozbełtaj je widelcem. Następnie obtocz w jajku tosty, żeby nim nasiąkły. Tak przygotowane odłóż na bok i posyp odrobiną brązowego cukru. Na patelni topimy masło, kładziemy tosty i obsmażamy z obu stron.
- Następnie przekładamy je na talerz i polewamy musem z rabarbaru. Smacznego!
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.