zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Tosty francuskie z masłem orzechowym i musem z rabarbaru

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Lucy Cruel
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://www.uzouuzy.blogspot.com/Tosty francuskie z masłem orzechowym i musem z rabarbaru

Składniki

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 łodyga rabarbaru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 2 łyżki masła klasycznego Lurpak
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki wody
0
3

Sposób przygotowania:

  • Rabarbar myjemy i kroimy w drobną kostkę. Do małego rondelka wrzucamy pokrojony rabarbar, dodajemy cukier puder i wodę.
  • Gotujemy od czasu do czasu mieszając. Kromki chleba tostowego posmaruj od wewnątrz masłem orzechowym i połącz ze sobą 2 kromki.
  • Na talerz rozbij jajko, rozbełtaj je widelcem. Następnie obtocz w jajku tosty, żeby nim nasiąkły. Tak przygotowane odłóż na bok i posyp odrobiną brązowego cukru. Na patelni topimy masło, kładziemy tosty i obsmażamy z obu stron.
  • Następnie przekładamy je na talerz i polewamy musem z rabarbaru. Smacznego!

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix