zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Tosty francuskie z masłem orzechowym i musem z rabarbaru

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Lucy Cruel
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://www.uzouuzy.blogspot.com/Tosty francuskie z masłem orzechowym i musem z rabarbaru

Składniki

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 łodyga rabarbaru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 2 łyżki masła klasycznego Lurpak
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki wody
0
3

Sposób przygotowania:

  • Rabarbar myjemy i kroimy w drobną kostkę. Do małego rondelka wrzucamy pokrojony rabarbar, dodajemy cukier puder i wodę.
  • Gotujemy od czasu do czasu mieszając. Kromki chleba tostowego posmaruj od wewnątrz masłem orzechowym i połącz ze sobą 2 kromki.
  • Na talerz rozbij jajko, rozbełtaj je widelcem. Następnie obtocz w jajku tosty, żeby nim nasiąkły. Tak przygotowane odłóż na bok i posyp odrobiną brązowego cukru. Na patelni topimy masło, kładziemy tosty i obsmażamy z obu stron.
  • Następnie przekładamy je na talerz i polewamy musem z rabarbaru. Smacznego!

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix