zamknij

Tosty razowe z fetą, cebulą i szpinakiem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szpinak Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Na śniadanie lub podwieczorek
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tosty razowe z fetą, cebulą i szpinakiem
Autor: DDTVN Tosty razowe z fetą, cebulą i szpinakiem

Składniki

  • 8 kromek chleba razowego ( najlepiej na zakwasie)
  • 150 g greckiej fety
  • 100 g szpinaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża czerwona cebula
  • 100 g czarnych oliwek
0
6

 

Sposób przygotowania:

  • Szpinak lekko blanszuj z oliwą z oliwek
  • Cebulę oraz oliwki pokrój w cienkie plasterki
  • Na kromce chleba ułóż 2 cienkie plasterki fety, na niej odrobinę zblanszowanych liści szpinaku, dwa plasterki cebuli i 3 pokrojone w plasterki oliwki
  • Całość przykryj dwoma cienkimi plasterkami fety i drugą kromką chleba
  • Podpiekaj w opiekaczu aż tost przyrumieni się z dwóch stron

Autor: Monika Mrozowska

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pyszne tosty, wypróbuję na śniadanie, tylko zamiast fety dam ser bałkańśki (w Lidlu jest dobry), nie jest taki słony jak feta.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      tvnpix