zamknij

Tosty razowe z mozarellą

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z grillowanym bakłażanem i pesto
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tosty razowe z mozarellą
Autor: DDTVN Tosty razowe z mozarellą

Składniki

  • 8 kromek chleba razowego ( najlepiej na zakwasie)
  • 8 plasterków mozarelli
  • 1 bakłażan
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g parmezanu
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  •  sok z ½ cytryny
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie skłądniki pesto miksuj w blenderze na jednolitą pastę ( w razie potrzeby dodaj więcej oliwy z oliwek lub soku z cytryny)
  • Bakłażana krój w plasterki o grubości 1 cm i podpiekaj z dwóch stron na suchej patelni, żeby stał się miękki
  • Na kromkę chleba nałóż plasterek mozarelli, łyżkę pesto i plaster bakłażana, który przykryj znowu mozarellą i kromką chleba
  • Wkłóż do opiekacza i wyjmij gdy chleb przyrumieni się z dwóch stron

 

* do tosta możesz użyć gotowego pesto z bazylii

 

Autor: Monika Mrozowska

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

tvnpix