zamknij

Tosty razowe z mozarellą

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z grillowanym bakłażanem i pesto
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Tosty razowe z mozarellą
Autor: DDTVN Tosty razowe z mozarellą

Składniki

  • 8 kromek chleba razowego ( najlepiej na zakwasie)
  • 8 plasterków mozarelli
  • 1 bakłażan
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g parmezanu
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  •  sok z ½ cytryny
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie skłądniki pesto miksuj w blenderze na jednolitą pastę ( w razie potrzeby dodaj więcej oliwy z oliwek lub soku z cytryny)
  • Bakłażana krój w plasterki o grubości 1 cm i podpiekaj z dwóch stron na suchej patelni, żeby stał się miękki
  • Na kromkę chleba nałóż plasterek mozarelli, łyżkę pesto i plaster bakłażana, który przykryj znowu mozarellą i kromką chleba
  • Wkłóż do opiekacza i wyjmij gdy chleb przyrumieni się z dwóch stron

 

* do tosta możesz użyć gotowego pesto z bazylii

 

Autor: Monika Mrozowska

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

tvnpix