zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Truskawki w gorącej czekoladzie kąpane

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: kulinarnebezdroza.blogspot.comTruskawki w gorącej czekoladzie kąpane

Składniki

  • miseczka truskawek
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżka masła Lurpak
  • 1/4 łyżeczki chili
  • 1 łyżka kakao
  • 80 g czekolady min 70% kakao
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Truskawki umyć i osuszyć
  • W kąpieli wodnej roztopić masło z czekoladą, dodać mleko i lekko podgrzewać, aż składniki dokładnie się połączą
  • Wmieszać przesiane przez sito kakao oraz chili. Czekolada powinna mieć płynną ale dosyć gęstą konsystencję. Jeśli jest zbyt rzadka podgrzewać jeszcze kilka minut, jeśli jest zbyt gęsta dolać mleka
  • Gorącą czekoladę przelać do filiżanki, podawać z truskawkami, maczając je w czekoladowym sosie
  • Smacznego!

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

tvnpix