zamknij

Truskawkowe tiramisu

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lato nawet w środku zimy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: iStockTruskawkowe tiramisu

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonych truskawek
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
  • 500 g mascarpone
  • 250 g cukru
  • 250 ml wody
  • 2 jajka
  • kieliszek wiśniówki
  •  mięta do dekoracji
0
0

Połowę truskawek, 100 g cukru i wodę ugotuj razem, aż powstanie kompot. Następnie dodaj do niego wiśniówkę i całość miksujemy. Odstaw do ostygnięcia. Pozostałe truskawki rozmroź i pokrój w plasterki. Jajka ubij z pozostałym cukrem, następnie wymieszaj z mascarpone. Biszkopty mocz w musie truskawkowym, układaj w pucharkach, na nich układaj porcję truskawek, które polewaj kremem. Składniki układaj warstwami tak, aby na górze znalazł się krem, który można ozdobić pokrojonymi truskawkami i listkiem mięty.

 

Autor: Piotr Kucharski

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

mnam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      jeszcze nie wiem!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

          Krem z brokułów z łososiem

          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          tvnpix