Turecka zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów
Przepis
zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | soczewica Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia turecka Kuchnia | 4 Ilość porcjiRozgrzeje w deszczowe dni
Ugotowałem to!14
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 1 l wody
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 250 g czerwonej soczewicy
- puszka pomidorów krojonych (400g)
- sól
- pieprze kolorowy
- curry
0
4
Sposób przygotowania:
- Marchew i pietruszkę pokrój na kawałki średniej wielkości. Gotuj w 1l wody do miekkości
- W połowie gotowanie dodaj przepłukaną soczewicę
- Kiedy całość będzie miękka, dodaj pomidory. Podgrzej jeszcze chwilę
- Następnie zdejmij z ognia, zmiksuj blenderem i dopraw solą, pieprzem oraz curry. Jeśli zupa jest za gęsta możesz ją rozrzedzić dodając wodę
Przepis od my'o'my oranizatora Urban Market w Warszawie.
>>>> Wszystko o Urban Market
Przepisy:
Zainspiruj nas
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Turecka zupa z soczewicy nie zawiera pomidorow... Ani korzenia pietruszki, ktory w Turcji jako warzywo nie wystepuje - wykorzystuje sie jedynie nac.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.