zamknij

Turecka zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | soczewica Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia turecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Rozgrzeje w deszczowe dni
Ugotowałem to!14
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: my'o'myTurecka zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów

Składniki

  • 1 l wody
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 250 g czerwonej soczewicy
  • puszka  pomidorów krojonych (400g)
  •  sól
  •  pieprze kolorowy
  •  curry
0
4

 

 

Sposób przygotowania:

  • Marchew i pietruszkę pokrój na kawałki średniej wielkości. Gotuj w 1l wody do miekkości
  • W połowie gotowanie dodaj przepłukaną soczewicę
  • Kiedy całość będzie miękka, dodaj pomidory. Podgrzej jeszcze chwilę
  • Następnie zdejmij z ognia, zmiksuj blenderem i dopraw solą, pieprzem oraz curry. Jeśli zupa jest za gęsta możesz ją rozrzedzić dodając wodę

 

Przepis od my'o'my oranizatora Urban Market w Warszawie.

 

>>>> Wszystko o Urban Market

Przepisy:

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
krotusia

Turecka zupa z soczewicy nie zawiera pomidorow... Ani korzenia pietruszki, ktory w Turcji jako warzywo nie wystepuje - wykorzystuje sie jedynie nac.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      tvnpix