zamknij

Twarogowe mormorando i cisza jak migdałem zasiał

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Pomysł na deser, śniadanie lub słodką kolację
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHTwarogowe mormorando

Składniki

  • 400 g półtłustego twarogu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 puszka płynna masa kajmakowa
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki mleka
  • do dekoracji płatki migdałów
  • do przybrania jagody, maliny lub inne owoce
  • kilka liści mięty
  • do smażenia olej
0
0

Sposób przygotowania:

  • W misce wymieszaj twaróg, jajko, cukier i cukier waniliowy.
  • Dodaj mąkę i jeszcze raz delikatnie wymieszaj, zostawiając widoczne małe grudki. Ciasto powinno lekko lepić się do rąk. Przed formowaniem każdego kółeczka posypuj dłonie odrobiną mąki (mąka ma tylko pomóc w uzyskaniu odpowiedniej konsystencji).
  • Smaż na rozgrzanej patelni, ale niezbyt dużym ogniu, aż zarumienią się z obydwu stron. Nie żałuj oleju.
  • Tabliczkę mlecznej czekolady rozpuć w garnku z małą ilością mleka.
  • Gotowe twarogowe kółeczka ułóż na dużym talerzu, polewj je czekoladą i płynną masą kajmakową (ilość według uznania).
  • Ozdób jagodami lub malinami, płatkami migdałów i listkiem mięty.

Więcej przepisów znajdziesz na oficjalnej stronie programu "Ugotowani"!

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ochyda! o fu o ble

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a prubowałeś że wiesz że o fu o ble?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

          Deser z mrożonych truskawek

          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

          Zupa tajska Kasi Klich
          Przepis 14

          Zupa tajska Kasi Klich

          Ogień w gardle!

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          tvnpix