zamknij

Twarogowe mormorando i cisza jak migdałem zasiał

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Pomysł na deser, śniadanie lub słodką kolację
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHTwarogowe mormorando

Składniki

  • 400 g półtłustego twarogu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 puszka płynna masa kajmakowa
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki mleka
  • do dekoracji płatki migdałów
  • do przybrania jagody, maliny lub inne owoce
  • kilka liści mięty
  • do smażenia olej
0
0

Sposób przygotowania:

  • W misce wymieszaj twaróg, jajko, cukier i cukier waniliowy.
  • Dodaj mąkę i jeszcze raz delikatnie wymieszaj, zostawiając widoczne małe grudki. Ciasto powinno lekko lepić się do rąk. Przed formowaniem każdego kółeczka posypuj dłonie odrobiną mąki (mąka ma tylko pomóc w uzyskaniu odpowiedniej konsystencji).
  • Smaż na rozgrzanej patelni, ale niezbyt dużym ogniu, aż zarumienią się z obydwu stron. Nie żałuj oleju.
  • Tabliczkę mlecznej czekolady rozpuć w garnku z małą ilością mleka.
  • Gotowe twarogowe kółeczka ułóż na dużym talerzu, polewj je czekoladą i płynną masą kajmakową (ilość według uznania).
  • Ozdób jagodami lub malinami, płatkami migdałów i listkiem mięty.

Więcej przepisów znajdziesz na oficjalnej stronie programu "Ugotowani"!

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ochyda! o fu o ble

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a prubowałeś że wiesz że o fu o ble?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

          Gulasz z fasolki z zielonym chili

          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

          Sałatka z marynowanymi grzybami

          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

          Kolorowa samba warzywna

          Zdrowe i pyszne danie

          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

          Kopytka Piotra Kucharskiego

          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

          Burgery z musztardą i boczkiem

          W klimacie amerykańskiego baru

          tvnpix