Twisty
Przepis
deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcjiCiasto francuskie i orzechy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (500 g)
- 200 g orzechów włoskich
- 3-4 łyżki miodu
- 100 g rodzynek
- 2 jajka
0
1
Sposób przygotowania:
- Rodzynki namocz w mocnej herbacie na 1 godzinę.
- Orzechy włoskie posiekaj drobno, wymieszaj z odsączonymi rodzynkami i miodem.
- Jedno jajko roztrzep, wymieszaj z pozostałymi składnikami farszu.
- Ciasto rozwałkuj, posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem.
- Farsz wyłóż na całą powierzchnię ciasta.
- Zwiń w roladę i ostrym nożem pokrój na 1 cm kawałki.
- Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180ºC przez około 10-12 minut.
Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".
Autor przepisu: Piotr Kucharski.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.