zamknij

Twisty

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ciasto francuskie i orzechy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: East News/Kamil PiklikiewiczTwisty

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (500 g)
  • 200 g orzechów włoskich
  • 3-4 łyżki miodu
  • 100 g rodzynek
  • 2 jajka
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Rodzynki namocz w mocnej herbacie na 1 godzinę.
  • Orzechy włoskie posiekaj drobno, wymieszaj z odsączonymi rodzynkami i miodem.
  • Jedno jajko roztrzep, wymieszaj z pozostałymi składnikami farszu.
  • Ciasto rozwałkuj, posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem.
  • Farsz wyłóż na całą powierzchnię ciasta.
  • Zwiń w roladę i ostrym nożem pokrój  na 1 cm kawałki.
  • Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180ºC przez około 10-12 minut.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix