zamknij

Twisty

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ciasto francuskie i orzechy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Kamil PiklikiewiczTwisty

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (500 g)
  • 200 g orzechów włoskich
  • 3-4 łyżki miodu
  • 100 g rodzynek
  • 2 jajka
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Rodzynki namocz w mocnej herbacie na 1 godzinę.
  • Orzechy włoskie posiekaj drobno, wymieszaj z odsączonymi rodzynkami i miodem.
  • Jedno jajko roztrzep, wymieszaj z pozostałymi składnikami farszu.
  • Ciasto rozwałkuj, posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem.
  • Farsz wyłóż na całą powierzchnię ciasta.
  • Zwiń w roladę i ostrym nożem pokrój  na 1 cm kawałki.
  • Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180ºC przez około 10-12 minut.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

tvnpix