zamknij

Tymbaliki z chrzanową galaretką

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wytrawna przekąska w galarecie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSTymbaliki z chrzanową galaretką

Składniki

  • 400 g piersi kurczaka
  • 2 szklanki  bulionu
  • 1 i 1/2 łyżki  żelatyny
  • 6 gałązek  pietruszki
  • 4 łyżki zielonego groszku
  • 3 łyżki utartego, świeżego chrzanu
  • 4 łyżki  śmietany
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
0
0

Sposób przygotowania:

Pół łyżki żelatyny wsyp do kubeczka, rozpuść w 2 łyżkach ciepłej wody. Gdy żelatyna spęcznieje, włóż kubeczek do gorącej wody i mieszaj aż żelatyna się rozpuści. Gdy ostygnie dodaj utarty chrzan, śmietanę, sól i pieprz, wymieszaj i rozlej do 4 plastikowych kubeczków. Odstaw do lodówki do zastygnięcia.

Pozostałą żelatynę zalej kilkoma łyżkami bulionu, gdy spęcznieje zalej gorącym bulionem i mieszaj aż się całkowicie rozpuści, odłóż do wystygnięcia.

Mięso pokrój na kawałki i paruj około 10-12 minut. Pod koniec parowania dodaj zielony groszek. Wyjmij kubeczki z chrzanową śmietanką z lodówki. Jeśli są już zastygnięte wkładaj ostudzone kawałki mięsa i groszek, dodaj listki pietruszki i zalej bulionem. Odstaw do lodówki do zastygnięcia.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

tvnpix