zamknij

Tymbaliki z chrzanową galaretką

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wytrawna przekąska w galarecie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSTymbaliki z chrzanową galaretką

Składniki

  • 400 g piersi kurczaka
  • 2 szklanki  bulionu
  • 1 i 1/2 łyżki  żelatyny
  • 6 gałązek  pietruszki
  • 4 łyżki zielonego groszku
  • 3 łyżki utartego, świeżego chrzanu
  • 4 łyżki  śmietany
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
0
0

Sposób przygotowania:

Pół łyżki żelatyny wsyp do kubeczka, rozpuść w 2 łyżkach ciepłej wody. Gdy żelatyna spęcznieje, włóż kubeczek do gorącej wody i mieszaj aż żelatyna się rozpuści. Gdy ostygnie dodaj utarty chrzan, śmietanę, sól i pieprz, wymieszaj i rozlej do 4 plastikowych kubeczków. Odstaw do lodówki do zastygnięcia.

Pozostałą żelatynę zalej kilkoma łyżkami bulionu, gdy spęcznieje zalej gorącym bulionem i mieszaj aż się całkowicie rozpuści, odłóż do wystygnięcia.

Mięso pokrój na kawałki i paruj około 10-12 minut. Pod koniec parowania dodaj zielony groszek. Wyjmij kubeczki z chrzanową śmietanką z lodówki. Jeśli są już zastygnięte wkładaj ostudzone kawałki mięsa i groszek, dodaj listki pietruszki i zalej bulionem. Odstaw do lodówki do zastygnięcia.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

tvnpix