zamknij

Tymbaliki z chrzanową galaretką

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wytrawna przekąska w galarecie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSTymbaliki z chrzanową galaretką

Składniki

  • 400 g piersi kurczaka
  • 2 szklanki  bulionu
  • 1 i 1/2 łyżki  żelatyny
  • 6 gałązek  pietruszki
  • 4 łyżki zielonego groszku
  • 3 łyżki utartego, świeżego chrzanu
  • 4 łyżki  śmietany
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
0
0

Sposób przygotowania:

Pół łyżki żelatyny wsyp do kubeczka, rozpuść w 2 łyżkach ciepłej wody. Gdy żelatyna spęcznieje, włóż kubeczek do gorącej wody i mieszaj aż żelatyna się rozpuści. Gdy ostygnie dodaj utarty chrzan, śmietanę, sól i pieprz, wymieszaj i rozlej do 4 plastikowych kubeczków. Odstaw do lodówki do zastygnięcia.

Pozostałą żelatynę zalej kilkoma łyżkami bulionu, gdy spęcznieje zalej gorącym bulionem i mieszaj aż się całkowicie rozpuści, odłóż do wystygnięcia.

Mięso pokrój na kawałki i paruj około 10-12 minut. Pod koniec parowania dodaj zielony groszek. Wyjmij kubeczki z chrzanową śmietanką z lodówki. Jeśli są już zastygnięte wkładaj ostudzone kawałki mięsa i groszek, dodaj listki pietruszki i zalej bulionem. Odstaw do lodówki do zastygnięcia.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

tvnpix