zamknij

Ucierane ciasto z gruszkami

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Kawalerodkuchni.pl poleca
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: kawalerodkuchni.plUcierane ciasto z gruszkami

Składniki

  • 20 dag masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 duże gruszki
  • 10 dag  gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki kakao
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Masło oraz czekoladę wrzuć do jednego garnka i rozpuszczamy. Odstaw do ostygnięcia.
  • Jajka wbij do miski i miksuj aż do uzyskania lekko gładkiej masy.
  • Dodaj cukier i nadal ubijaj. Dodaj rozpuszczonej masy i dalej mieszaj.
  • Na koniec dodajsuche składniki. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao.
  • Na lekkich obrotach całość mieszaj i wlewaj do wcześniej przygotowanej formy o średnicy 24 cm.
  • Na koniec ułóż obrane oraz pokrojone w ćwiartki gruszki.
  • Piecz 50 minut w piekarniku nastawionym na 175 ‚C. Podawaj z porcją lodów. Polecam!

Przepis z blogu kawalerodkuchni.pl

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dziś właśnie obrywaliśmi gruszki, na deser robiłam gruszki winne zapiekane z ciastem francuskim (wg ,kuchni lidla,), takie ciasto muszę wypróbować :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      tvnpix