Waniliowe muffinki z czekoladą
Przepis
deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
pannamadzia
Małe cuda na przekąskę
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 100ml oleju
- 100 ml wody
- 100ml mleka
- ziarenka z 1/2 laski wanilii
- 2/3 szklanki cukru do wypieków
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- + gorzkie kakao (do posypania)
0
1
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nastaw do 180 stopni (opcja grzania: góra i dół).
- Mąkę pszenną przesiej razem z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce utrzyj cukier z jajkami. Dolej wodę, olej, mleko, dodaj ziarenka wanilii, wymieszaj. Mokre składniki dodaj do suchych, zmiksuj, aż do powstania gładkiej masy.
- Czekoladę zetrzyj na tarce lub po prostu drobno posiekaj. Dodaj do masy, delikatnie wymieszaj za pomocą łyżki. Gotową masę przełóż równomiernie do foremek. Wstaw do piekarnika. Piecz przez około 25 minut, aż do "suchego patyczka". Gotowe muffinki wyjmij z piekarnika, ostudź. Posyp gorzkim kakao.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.