zamknij

Warkocz z indyka z sosem grzybowym

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Pięknie wygląda i smakuje przepysznie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Warkocz z indyka z sosem grzybowym
Autor: Smaki miasta/tvn warszawa Warkocz z indyka

Składniki

  • 1 filet z indyka
  • 100 ml  sosu sojowego
  • kilka ząbków czosnku
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 3 garści grzybów (np. podgrzybków)
  • 3 łyżki śmietany
  • 1/4 kostki masła
  • odrobina mąki ziemniaczanej
  • do smaku sól i pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Filet z indyka pokrój w paski, które zapleć w warkocz, spinając końce wykałaczkami.
  • Ułóż je w marynacie z sosu sojowego, oleju, posiekanych ząbków czosnku i szczypty pieprzu.
  • Mięso marynuj około 2 godzin.
  • Następnie smaż na patelni na rozgrzanym oleju.
  • Grzyby zasmaż wraz z masłem, śmietaną na drugiej patelni. Zagęść roztworem z mąki ziemniaczanej i zimnej wody.
  • Tak przygotowanym sosem polej przygotowany warkocz.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa) - restauracja Nowolipie za drzwiami

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix