zamknij

Warzywa po hindusku

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zdrowa kuchnia Moniki Mrozowskiej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Warzywa po hindusku
Autor: kulinarni.pl/3tv Warzywa po hindusku

Składniki

  • 1 mały pęczek rzodkiewki
  • 1/2 szklanki ugotowanej białej fasoli lub z puszki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 100 g szpinaku
  • ok. 200 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka garam masali
  • 5 łyżek masła klarowanego
  • 1 ząbek czosnku
  •  sól do smaku
  •  listki mięty do ozdoby
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki pokrój w grubą kostkę i gotuj ok. 10 minut w osolonej wodzie.
  • Następnie mieszaj z 4 łyżkami masła klarowanego i solą i podpiecz ok. 15 minut w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni.
  • Na 4 łyżkach masła klarowanego, na patelni, podsmaż chwilę łyżkę garam masali, następnie dorzuć białą fasolę, liście szpinaku, wyciśnięty ząbek czosnku, mieszaj i duś aż szpinak się lekko zblanszuje.
  • Podduszony szpinak z fasolą zmieszaj z jogurtem, upieczonymi ziemniakami i pokrojoną w cienkie plasterki  rzodkiewką.
  • Posól do smaku i ozdób listkami mięty.
  • Warzywa możesz podawać z chlebkiem chapati (lub innym pieczywem, które lubisz).

Autor przepisu: Monika Mrozowska

 

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix