zamknij

Warzywa po hindusku

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zdrowa kuchnia Moniki Mrozowskiej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Warzywa po hindusku
Autor: kulinarni.pl/3tv Warzywa po hindusku

Składniki

  • 1 mały pęczek rzodkiewki
  • 1/2 szklanki ugotowanej białej fasoli lub z puszki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 100 g szpinaku
  • ok. 200 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka garam masali
  • 5 łyżek masła klarowanego
  • 1 ząbek czosnku
  •  sól do smaku
  •  listki mięty do ozdoby
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki pokrój w grubą kostkę i gotuj ok. 10 minut w osolonej wodzie.
  • Następnie mieszaj z 4 łyżkami masła klarowanego i solą i podpiecz ok. 15 minut w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni.
  • Na 4 łyżkach masła klarowanego, na patelni, podsmaż chwilę łyżkę garam masali, następnie dorzuć białą fasolę, liście szpinaku, wyciśnięty ząbek czosnku, mieszaj i duś aż szpinak się lekko zblanszuje.
  • Podduszony szpinak z fasolą zmieszaj z jogurtem, upieczonymi ziemniakami i pokrojoną w cienkie plasterki  rzodkiewką.
  • Posól do smaku i ozdób listkami mięty.
  • Warzywa możesz podawać z chlebkiem chapati (lub innym pieczywem, które lubisz).

Autor przepisu: Monika Mrozowska

 

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

tvnpix