zamknij

Warzywa po hindusku

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zdrowa kuchnia Moniki Mrozowskiej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Warzywa po hindusku
Autor: kulinarni.pl/3tv Warzywa po hindusku

Składniki

  • 1 mały pęczek rzodkiewki
  • 1/2 szklanki ugotowanej białej fasoli lub z puszki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 100 g szpinaku
  • ok. 200 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka garam masali
  • 5 łyżek masła klarowanego
  • 1 ząbek czosnku
  •  sól do smaku
  •  listki mięty do ozdoby
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki pokrój w grubą kostkę i gotuj ok. 10 minut w osolonej wodzie.
  • Następnie mieszaj z 4 łyżkami masła klarowanego i solą i podpiecz ok. 15 minut w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni.
  • Na 4 łyżkach masła klarowanego, na patelni, podsmaż chwilę łyżkę garam masali, następnie dorzuć białą fasolę, liście szpinaku, wyciśnięty ząbek czosnku, mieszaj i duś aż szpinak się lekko zblanszuje.
  • Podduszony szpinak z fasolą zmieszaj z jogurtem, upieczonymi ziemniakami i pokrojoną w cienkie plasterki  rzodkiewką.
  • Posól do smaku i ozdób listkami mięty.
  • Warzywa możesz podawać z chlebkiem chapati (lub innym pieczywem, które lubisz).

Autor przepisu: Monika Mrozowska

 

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

tvnpix