zamknij

Warzywa po hindusku

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zdrowa kuchnia Moniki Mrozowskiej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Warzywa po hindusku
Autor: kulinarni.pl/3tv Warzywa po hindusku

Składniki

  • 1 mały pęczek rzodkiewki
  • 1/2 szklanki ugotowanej białej fasoli lub z puszki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 100 g szpinaku
  • ok. 200 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka garam masali
  • 5 łyżek masła klarowanego
  • 1 ząbek czosnku
  •  sól do smaku
  •  listki mięty do ozdoby
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki pokrój w grubą kostkę i gotuj ok. 10 minut w osolonej wodzie.
  • Następnie mieszaj z 4 łyżkami masła klarowanego i solą i podpiecz ok. 15 minut w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni.
  • Na 4 łyżkach masła klarowanego, na patelni, podsmaż chwilę łyżkę garam masali, następnie dorzuć białą fasolę, liście szpinaku, wyciśnięty ząbek czosnku, mieszaj i duś aż szpinak się lekko zblanszuje.
  • Podduszony szpinak z fasolą zmieszaj z jogurtem, upieczonymi ziemniakami i pokrojoną w cienkie plasterki  rzodkiewką.
  • Posól do smaku i ozdób listkami mięty.
  • Warzywa możesz podawać z chlebkiem chapati (lub innym pieczywem, które lubisz).

Autor przepisu: Monika Mrozowska

 

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix