zamknij

Warzywa z woka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Smaż i chrup
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Warzywa z woka
Autor: StockFood/AgencjaFree. Warzywa z woka

Składniki

  • 200 g kiełków fasoli
  • 300 g brokuł
  •  sól
  • 2 marchewki
  • 150 g groszku cukrowego
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 4 dymki
  • 200 g boczniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 cm korzenia imbiru
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 2- 3 łyżki oleju sojowego
  •  sos sojowy
  •  świeżo zmielonego pieprzu
  •  posiekane liście kolendry
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Kiełki umyj, wysusz i wrzuć do miski.
  • Różyczki brokułów wrzuć do gotującej się, osolonej wody na 3-4 minuty.
  • Następnie przełóż na chwilę do miski z wodą i lodem. W ten sposób je zahartujesz.
  • Marchew obierz i pokrój w słupki.
  • Groszek umyj i przetnij na pół wzdłuż przekątnej.
  • Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski.
  • Dymki umyj, przekrój cebulki na pół, szczypiorek pokrój na kawałki o długości 4-5cm.
  • Grzyby oczyść, usuń nóżki, kapelusze porwij na mniejsze kawałki.
  • Obierz czosnek i imbir, posiekaj drobno.
  • Papryczkę umyj, przetnij na pół, usuń nasiona i pokrój drobno.
  • W woku rozgrzej olej i smaż krótko chili, imbir i czosnek.
  • Następnie dodaj marchew i grzyby i smaż 1-2 minuty.
  • Marchew i grzyby przesuń na krawędzie woka robiąc miejsce po środku. Wrzuć paprykę, groszek, dymkę i smaż kolejne 1-2 minuty mieszając od czasu do czasu.
  • Ponownie zrób miejsce na środku woka i dodaj brokuły i kiełki, smaż kilka minut.
  • Dopraw sosem sojowym, solą i pieprzem.
  • Podawaj z ryżem posypane liśćmi kolendry.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

dzieki za przepis moja teściowa sie otruła:D

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      tvnpix