zamknij

Warzywa z woka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Smaż i chrup
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Warzywa z woka
Autor: StockFood/AgencjaFree. Warzywa z woka

Składniki

  • 200 g kiełków fasoli
  • 300 g brokuł
  •  sól
  • 2 marchewki
  • 150 g groszku cukrowego
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 4 dymki
  • 200 g boczniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 cm korzenia imbiru
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 2- 3 łyżki oleju sojowego
  •  sos sojowy
  •  świeżo zmielonego pieprzu
  •  posiekane liście kolendry
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Kiełki umyj, wysusz i wrzuć do miski.
  • Różyczki brokułów wrzuć do gotującej się, osolonej wody na 3-4 minuty.
  • Następnie przełóż na chwilę do miski z wodą i lodem. W ten sposób je zahartujesz.
  • Marchew obierz i pokrój w słupki.
  • Groszek umyj i przetnij na pół wzdłuż przekątnej.
  • Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski.
  • Dymki umyj, przekrój cebulki na pół, szczypiorek pokrój na kawałki o długości 4-5cm.
  • Grzyby oczyść, usuń nóżki, kapelusze porwij na mniejsze kawałki.
  • Obierz czosnek i imbir, posiekaj drobno.
  • Papryczkę umyj, przetnij na pół, usuń nasiona i pokrój drobno.
  • W woku rozgrzej olej i smaż krótko chili, imbir i czosnek.
  • Następnie dodaj marchew i grzyby i smaż 1-2 minuty.
  • Marchew i grzyby przesuń na krawędzie woka robiąc miejsce po środku. Wrzuć paprykę, groszek, dymkę i smaż kolejne 1-2 minuty mieszając od czasu do czasu.
  • Ponownie zrób miejsce na środku woka i dodaj brokuły i kiełki, smaż kilka minut.
  • Dopraw sosem sojowym, solą i pieprzem.
  • Podawaj z ryżem posypane liśćmi kolendry.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

dzieki za przepis moja teściowa sie otruła:D

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      tvnpix