zamknij

Warzywne wrapy

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska dla każdego
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNWarzywne wrapy

Składniki

  • 1 opakowanie mieszanki meksykańskiej (warzywa mrożone)
  • 6-8 tortilli
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 małe chili
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 1 jogurt naturalny (gęsty)
  •  limonka
  •  oliwa z oliwek
  •  sól i pieprz
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Czerwoną fasolę odcedź i wypłucz, a następnie podgrzej na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili oraz przecieru pomidorowego i zmiksuj na gładką masę.
  • Jednocześnie mieszankę meksykańską podsmaż przez kilka minut na patelni.
  • W tym czasie na innej patelni podgrzej wszystkie tortille i posmaruj pastą z fasoli, po czym nałóż warzywa.
  • Jogurtem wymieszanym z sokiem z limonki polej po wierzchu warzywa.
  • Tortille zwiń tak, by powstały gotowe do spożycia wrapy.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix