zamknij

Warzywne wrapy

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska dla każdego
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: East News/DDTVNWarzywne wrapy

Składniki

  • 1 opakowanie mieszanki meksykańskiej (warzywa mrożone)
  • 6-8 tortilli
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 małe chili
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 1 jogurt naturalny (gęsty)
  •  limonka
  •  oliwa z oliwek
  •  sól i pieprz
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Czerwoną fasolę odcedź i wypłucz, a następnie podgrzej na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili oraz przecieru pomidorowego i zmiksuj na gładką masę.
  • Jednocześnie mieszankę meksykańską podsmaż przez kilka minut na patelni.
  • W tym czasie na innej patelni podgrzej wszystkie tortille i posmaruj pastą z fasoli, po czym nałóż warzywa.
  • Jogurtem wymieszanym z sokiem z limonki polej po wierzchu warzywa.
  • Tortille zwiń tak, by powstały gotowe do spożycia wrapy.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix