Warzywne wrapy
Przepis
przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 4 Ilość porcjiPrzekąska dla każdego
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1 opakowanie mieszanki meksykańskiej (warzywa mrożone)
- 6-8 tortilli
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 małe chili
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 jogurt naturalny (gęsty)
- limonka
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
0
1
Sposób przygotowania:
- Czerwoną fasolę odcedź i wypłucz, a następnie podgrzej na patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chili oraz przecieru pomidorowego i zmiksuj na gładką masę.
- Jednocześnie mieszankę meksykańską podsmaż przez kilka minut na patelni.
- W tym czasie na innej patelni podgrzej wszystkie tortille i posmaruj pastą z fasoli, po czym nałóż warzywa.
- Jogurtem wymieszanym z sokiem z limonki polej po wierzchu warzywa.
- Tortille zwiń tak, by powstały gotowe do spożycia wrapy.
Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.