zamknij

Wątróbka z morelami i kuskusem

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Mięso lubi towarzystwo owoców
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSWątróbka z morelami i kuskusem

Składniki

  • 300 g wątróbki wieprzowej
  • 300 g świeżych moreli
  • 1 cebulka
  •  sok z 1 pomarańczy
  •  pieprz i sól
  • 1/2 łyżeczki oregano
  •  liwa z oliwek
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Wątróbkę pokrój w plastry.
  • Dojrzałe morele wypestkuj i pokrój na ćwiartki lub ósemki (poza sezonem spróbuj przepis z mrożonymi owocami, np. śliwkami).
  • Rozgrzej patelnię, dolej oliwy z oliwek, smaż wątróbki z każdej strony około 5-7 minut.
  • Dodaj drobno posiekaną cebulkę. Smaż 2-3 minuty.
  • Pod koniec smażenia włóż morele, oprósz wątróbki pieprzem i oregano, dolej soku z pomarańczy i duś jeszcze około 10 minut.
  • Pod koniec dodaj niewielka ilość soli.
  • Podawaj z kuskusem przygotowanym według instrukcji na opakowaniu.

Zainspiruj nas

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix