zamknij

Wątróbka z morelami i kuskusem

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Mięso lubi towarzystwo owoców
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSWątróbka z morelami i kuskusem

Składniki

  • 300 g wątróbki wieprzowej
  • 300 g świeżych moreli
  • 1 cebulka
  •  sok z 1 pomarańczy
  •  pieprz i sól
  • 1/2 łyżeczki oregano
  •  liwa z oliwek
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Wątróbkę pokrój w plastry.
  • Dojrzałe morele wypestkuj i pokrój na ćwiartki lub ósemki (poza sezonem spróbuj przepis z mrożonymi owocami, np. śliwkami).
  • Rozgrzej patelnię, dolej oliwy z oliwek, smaż wątróbki z każdej strony około 5-7 minut.
  • Dodaj drobno posiekaną cebulkę. Smaż 2-3 minuty.
  • Pod koniec smażenia włóż morele, oprósz wątróbki pieprzem i oregano, dolej soku z pomarańczy i duś jeszcze około 10 minut.
  • Pod koniec dodaj niewielka ilość soli.
  • Podawaj z kuskusem przygotowanym według instrukcji na opakowaniu.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

tvnpix