zamknij

Wątróbka z wiśniami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Słodko i wytrawnie
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Wątróbka z wiśniami
Wątróbka z wiśniami

Składniki

  • 800 g wątróbek z kurczaka
  • 400 g drylowanych wiśni
  • 1/2 szklanki soku wiśniowego
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 kieliszek czerwonego wina
  • 6 kromek tostowego chleba
  • szczypta cynamonu
  • do smażenia olej
  • do smaku sól i pieprz
0
3

Sposób przygotowania:

  • Wątróbki oczyść i obsmaż na patelni, a następnie zalej winem. Całość duś do momentu odparowania wina. Po wyjęciu delikatnie posól.
  • Chleb tostowy pokrój w trójkąty i opiecz na patelni.
  • Rozmrożone wiśnie gotuj w rondelku z dodatkiem soku wiśniowego. Całość zagęść zawiesiną z mąki ziemniaczanej i dopraw cynamonem.
  • Na środku talerza ułóż tosty, a na nich - wątróbki, które polej sosem wiśniowym.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa) restauracja "Śpiewający kelnerzy"

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

 

Porada dla kupujących:

Wątróbka powinna być szklista. Nie może być sucha i żółta.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Super watrobka,swietny przepis.Pozdrawiam Ulka.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      tvnpix