zamknij

Wędzony tuńczyk z arbuzem i kozim serem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Wędzony w jabłkowym dymie
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Ernest Jagodziński City Park Hotel & ResidenceWędzony tuńczyk z kozim arbuzem, kozim serem i listkami rukwi wodnej Ernest Jagodziński

Składniki

  • 150 g świeżego tuńczyka
  • 50 g koziego sera
  • kawałek arbuza
  • 1 limonka
  •  liście mięty
  •  liście rukwi
  •  olej z awokado i krwistej pomarańczy
  •  sól morska
  •  gałązka jabłoni
0
1

Sposób przygotowania:

  • Świeżego tuńczyka umieść w metalowym naczyniu z rozżarzoną gałązką jabłoni i przykryj na 30 minut.
  • Po tym czasie wyjmij tuńczyka i pokrój w bardzo drobną kostkę, dodaj 2 łyżki oleju z awokado i krwistej pomarańczy (albo oliwy z oliwek wymieszanej z łyżką soku pomarańczoego), listki mięty dopraw płatkami soli morskiej.
  • Arbuza pokrój w podobną kostkę jak tuńczyka, usuń pestki i dodaj do tuńczyka, delikatnie wymieszaj.
  • Ułóż na talerzu, posyp rozkruszonym w ręku kozim serem i udekoruj listkami rukwi wodnej, na wierzch zetrzyj sparzona skórkę z limonki.

***

Przepis:

Ernest Jagodziński, szef kuchni

City Park Hotel & Residence - Poznań

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix