Wędzony tuńczyk z arbuzem i kozim serem
Przepis
przystawka Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcjiWędzony w jabłkowym dymie
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 150 g świeżego tuńczyka
- 50 g koziego sera
- kawałek arbuza
- 1 limonka
- liście mięty
- liście rukwi
- olej z awokado i krwistej pomarańczy
- sól morska
- gałązka jabłoni
0
1
Sposób przygotowania:
- Świeżego tuńczyka umieść w metalowym naczyniu z rozżarzoną gałązką jabłoni i przykryj na 30 minut.
- Po tym czasie wyjmij tuńczyka i pokrój w bardzo drobną kostkę, dodaj 2 łyżki oleju z awokado i krwistej pomarańczy (albo oliwy z oliwek wymieszanej z łyżką soku pomarańczoego), listki mięty dopraw płatkami soli morskiej.
- Arbuza pokrój w podobną kostkę jak tuńczyka, usuń pestki i dodaj do tuńczyka, delikatnie wymieszaj.
- Ułóż na talerzu, posyp rozkruszonym w ręku kozim serem i udekoruj listkami rukwi wodnej, na wierzch zetrzyj sparzona skórkę z limonki.
***
Przepis:
Ernest Jagodziński, szef kuchni
City Park Hotel & Residence - Poznań
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.