zamknij

Wędzony tuńczyk z arbuzem i kozim serem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Wędzony w jabłkowym dymie
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Ernest Jagodziński City Park Hotel & ResidenceWędzony tuńczyk z kozim arbuzem, kozim serem i listkami rukwi wodnej Ernest Jagodziński

Składniki

  • 150 g świeżego tuńczyka
  • 50 g koziego sera
  • kawałek arbuza
  • 1 limonka
  •  liście mięty
  •  liście rukwi
  •  olej z awokado i krwistej pomarańczy
  •  sól morska
  •  gałązka jabłoni
0
1

Sposób przygotowania:

  • Świeżego tuńczyka umieść w metalowym naczyniu z rozżarzoną gałązką jabłoni i przykryj na 30 minut.
  • Po tym czasie wyjmij tuńczyka i pokrój w bardzo drobną kostkę, dodaj 2 łyżki oleju z awokado i krwistej pomarańczy (albo oliwy z oliwek wymieszanej z łyżką soku pomarańczoego), listki mięty dopraw płatkami soli morskiej.
  • Arbuza pokrój w podobną kostkę jak tuńczyka, usuń pestki i dodaj do tuńczyka, delikatnie wymieszaj.
  • Ułóż na talerzu, posyp rozkruszonym w ręku kozim serem i udekoruj listkami rukwi wodnej, na wierzch zetrzyj sparzona skórkę z limonki.

***

Przepis:

Ernest Jagodziński, szef kuchni

City Park Hotel & Residence - Poznań

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix