zamknij

Wędzony tuńczyk z arbuzem i kozim serem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Wędzony w jabłkowym dymie
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Ernest Jagodziński City Park Hotel & ResidenceWędzony tuńczyk z kozim arbuzem, kozim serem i listkami rukwi wodnej Ernest Jagodziński

Składniki

  • 150 g świeżego tuńczyka
  • 50 g koziego sera
  • kawałek arbuza
  • 1 limonka
  •  liście mięty
  •  liście rukwi
  •  olej z awokado i krwistej pomarańczy
  •  sól morska
  •  gałązka jabłoni
0
1

Sposób przygotowania:

  • Świeżego tuńczyka umieść w metalowym naczyniu z rozżarzoną gałązką jabłoni i przykryj na 30 minut.
  • Po tym czasie wyjmij tuńczyka i pokrój w bardzo drobną kostkę, dodaj 2 łyżki oleju z awokado i krwistej pomarańczy (albo oliwy z oliwek wymieszanej z łyżką soku pomarańczoego), listki mięty dopraw płatkami soli morskiej.
  • Arbuza pokrój w podobną kostkę jak tuńczyka, usuń pestki i dodaj do tuńczyka, delikatnie wymieszaj.
  • Ułóż na talerzu, posyp rozkruszonym w ręku kozim serem i udekoruj listkami rukwi wodnej, na wierzch zetrzyj sparzona skórkę z limonki.

***

Przepis:

Ernest Jagodziński, szef kuchni

City Park Hotel & Residence - Poznań

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix