zamknij

Wegańskie ciasteczka kokosowe

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Piękne kuleczki dla wegan
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaWegańskie ciasteczka kokosowe

Składniki

  • 150g wiórków kokosowych
  • 150g płatków owsianych
  • 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/4szkl cukru trzcinowego
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 50ml wody
  • 100g margaryny
  • 200g mleczka kokosowego
0
1

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Margarynę rozpuść. Odstaw do ostygnięcia. W osobnej misce wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki: wiórki kokosowe, płatki owsiane, mąkę pszenną pełnoziarnistą, mąkę kokosową, proszek do pieczenia, sól oraz cukier trzcinowy.
  • Do rondelka wlej wodę, postaw na ogniu, doprowadź do wrzenia. Do gotującej się wody wsyp siemię lniane i gotuj, na małym ogniu, aż do zgęstnienia (około 5 minut, cały czas mieszając, aby uniknąć przypalenia).
  • Gotowe (gęste) siemię dodaj do suchych składników i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj ostudzoną margarynę oraz mleczko kokosowe. Wymieszaj, aż wszystkie składniki porządnie się ze sobą połączą.
  • Z powstałej masy formuj kuleczki, każdą lekko spłaszcz i ułóż, w niewielkich odstępach od siebie, na blaszce (u mnie: wyłożona silikonową matą, można użyć po prostu papieru do pieczenia). Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 20-30 minut. Gotowe ciasteczka wyjmij i ostudź. Schrup!

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix