zamknij

Wegetariański kapuśniak z białej kapusty

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zdrowa i rozgrzewająca zupa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNWegetariański kapuśniak

Składniki

  • 500 g kapusty poszatkowanej na kawałki
  • 2 papryki czerwone drobno pokrojone
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 0,5-1 l  wywaru z warzyw
  • 150 g marchewki pokrojonej w cieniutkie plasterki
  • 150 g pora pokrojonego w plasterki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • szczypta kminu rzymskiego
  • szczypta soli i pieprzu
  • szczypta cukru trzcinowego
  • puszka puszka pomidorów
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka pesto czerwonego
  •  olej do smażenia
  • szczypta wędzonej papryki w pudrze
  • garść posiekanej zielonej pietruszki
  • 1 batat
0
0
  • Kapustę i marchewkę zalej bulionem i gotuj ok. 20 min. pod przykryciem z dodatkiem kminu rzymskiego, soli, pieprzu, sosu sojowego i cukru trzcinowego.
  • Cebulę, paprykę i por podsmażaj wraz z chili i papryką wędzoną.
  • Dodaj do kapusty pod koniec upływu czasu.
  • Następnie dodaj pomidory oraz pesto. Doprowadź do wrzenia.
  • Podaj z pieczonymi, słodkimi ziemniakami lub z puree z batatów.

Przepis pochodzi z Dzień Dobry TVN.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix