zamknij

Wegetariański kapuśniak z białej kapusty

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zdrowa i rozgrzewająca zupa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNWegetariański kapuśniak

Składniki

  • 500 g kapusty poszatkowanej na kawałki
  • 2 papryki czerwone drobno pokrojone
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 0,5-1 l  wywaru z warzyw
  • 150 g marchewki pokrojonej w cieniutkie plasterki
  • 150 g pora pokrojonego w plasterki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • szczypta kminu rzymskiego
  • szczypta soli i pieprzu
  • szczypta cukru trzcinowego
  • puszka puszka pomidorów
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka pesto czerwonego
  •  olej do smażenia
  • szczypta wędzonej papryki w pudrze
  • garść posiekanej zielonej pietruszki
  • 1 batat
0
0
  • Kapustę i marchewkę zalej bulionem i gotuj ok. 20 min. pod przykryciem z dodatkiem kminu rzymskiego, soli, pieprzu, sosu sojowego i cukru trzcinowego.
  • Cebulę, paprykę i por podsmażaj wraz z chili i papryką wędzoną.
  • Dodaj do kapusty pod koniec upływu czasu.
  • Następnie dodaj pomidory oraz pesto. Doprowadź do wrzenia.
  • Podaj z pieczonymi, słodkimi ziemniakami lub z puree z batatów.

Przepis pochodzi z Dzień Dobry TVN.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

tvnpix