zamknij

Wegetariańskie nadziewane papryki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Faszeruj i smakuj
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/Agnieszka K.Jurek/ East NewsCzerwone nadziewane papryki

Składniki

  • 6-8 czerwonych papryk
  • 350 g tofu
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 pęczek pietruszki
  • do smaku sól i pieprz
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 2 duże ziemniaki
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • pomidorów pomidorów
  • 1 l bulionu
0
1

Sposób przygotowania:

  • Startą na grubej tarce marchewkę i pokrojoną w mała kostkę cebulę wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek.
  • Po ok. 5 minutach dodaj rozgniecione tofu i całość duś kolejne 10 minut.
  • Następnie całość wymieszaj w misce z ugotowanym ryżem, słodką papryka i solą do smaku.
  • Ziemniaki pokrój w gruba kostkę i gotuj w lekko osolonym wrzątku ok. 10 minut.
  • W tym czasie papryki pokrój na pół i usuń z nich gniazda nasienne.
  • Połówki papryk nadziewaj masą ryżowo-warzywną i duś do miękkości w bulionie.
  • Do bulionu dodaj pomidory, mąkę, ziemniaki i przyprawy i zredukuj do gęstości sosu. Papryki podawaj polane powstałym sosem

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wórodimop wórodimop

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      pomidorów pomidorów

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Zupa tajska Kasi Klich
          Przepis 14

          Zupa tajska Kasi Klich

          Ogień w gardle!

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

          Pizza godna królów

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

          Krem z brokułów z łososiem

          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

          Wiśniowy drift Przepis 102

          Wiśniowy drift

          Sernik z sosem wiśniowym

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          tvnpix