zamknij

Wegetariańskie nadziewane papryki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Faszeruj i smakuj
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/Agnieszka K.Jurek/ East NewsCzerwone nadziewane papryki

Składniki

  • 6-8 czerwonych papryk
  • 350 g tofu
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 pęczek pietruszki
  • do smaku sól i pieprz
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 2 duże ziemniaki
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • pomidorów pomidorów
  • 1 l bulionu
0
1

Sposób przygotowania:

  • Startą na grubej tarce marchewkę i pokrojoną w mała kostkę cebulę wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek.
  • Po ok. 5 minutach dodaj rozgniecione tofu i całość duś kolejne 10 minut.
  • Następnie całość wymieszaj w misce z ugotowanym ryżem, słodką papryka i solą do smaku.
  • Ziemniaki pokrój w gruba kostkę i gotuj w lekko osolonym wrzątku ok. 10 minut.
  • W tym czasie papryki pokrój na pół i usuń z nich gniazda nasienne.
  • Połówki papryk nadziewaj masą ryżowo-warzywną i duś do miękkości w bulionie.
  • Do bulionu dodaj pomidory, mąkę, ziemniaki i przyprawy i zredukuj do gęstości sosu. Papryki podawaj polane powstałym sosem

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wórodimop wórodimop

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      pomidorów pomidorów

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

          Deser z mrożonych truskawek

          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

          Kotlety mielone na ostro

          Nowa wersja znanego dania

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

          tvnpix