zamknij

Wiejska zupa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Michel  Moran
Autor przepisu:
Z boczkiem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: "Moje smaki" Michel Moran. Wydawnictwo MUZA S.AWiejska zupa

Składniki

  • 3 duże marchewki
  • 3 rzepy
  • 3 pory
  • 1/2 selera
  • 1 mała kapusta
  • 3 cebule
  • 750 g ziemniaków
  • 800 g wędzonki
  • kawałek surowej szynki
  • 6 małych parówek lub surowych kiełbasek
  • 200 g masła
  • 2,5 l wody
  •  sól
  •  czarny pieprz
  • 1 liść laurowy
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 ząbek czosnku
0
0

 

Przygotowania składników:

  • Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w plasterki.
  • Pozostałe warzywa obierz i pokrój w kawałki.

Sposób przygotowania:

  • W dużym garnku odstaw pokrojone warzywa, żeby wypuściły sok.
  • Dodaj ziemniaki, szynkę, wędzonkę i kiełbasę, gałązkę tymianku i liść laurowy.
  • Zalej wodą, zagotuj, a następnie pozostaw na wolnym ogniu przez 1,5- 2 godziny.
  • Przed podaniem pokrój mięso i rozłóż na talerze, rozdziel także warzywa i zalej wywarem.
  • Posyp porcje posiekanym czosnkiem i jeśli ktoś jest bardzo głodny dołóż kromkę chleba posypaną tartym serem Gruyère.

* ser Gruyère - ser szwajcarki, produkowany z mleka krowiego.

Przepis Michela Moran z jego książki "Moje smaki" (wydawnictwo MUZA S.A)

 


 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

tvnpix