zamknij

Wiejska zupa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Michel  Moran
Autor przepisu:
Z boczkiem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: "Moje smaki" Michel Moran. Wydawnictwo MUZA S.AWiejska zupa

Składniki

  • 3 duże marchewki
  • 3 rzepy
  • 3 pory
  • 1/2 selera
  • 1 mała kapusta
  • 3 cebule
  • 750 g ziemniaków
  • 800 g wędzonki
  • kawałek surowej szynki
  • 6 małych parówek lub surowych kiełbasek
  • 200 g masła
  • 2,5 l wody
  •  sól
  •  czarny pieprz
  • 1 liść laurowy
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 ząbek czosnku
0
0

 

Przygotowania składników:

  • Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w plasterki.
  • Pozostałe warzywa obierz i pokrój w kawałki.

Sposób przygotowania:

  • W dużym garnku odstaw pokrojone warzywa, żeby wypuściły sok.
  • Dodaj ziemniaki, szynkę, wędzonkę i kiełbasę, gałązkę tymianku i liść laurowy.
  • Zalej wodą, zagotuj, a następnie pozostaw na wolnym ogniu przez 1,5- 2 godziny.
  • Przed podaniem pokrój mięso i rozłóż na talerze, rozdziel także warzywa i zalej wywarem.
  • Posyp porcje posiekanym czosnkiem i jeśli ktoś jest bardzo głodny dołóż kromkę chleba posypaną tartym serem Gruyère.

* ser Gruyère - ser szwajcarki, produkowany z mleka krowiego.

Przepis Michela Moran z jego książki "Moje smaki" (wydawnictwo MUZA S.A)

 


 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix